dijous, 14 Octubre, 2021 - 12:45

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, i el regidor de Comerç i Turisme, Paco Avargues, s'han desplaçat aquest matí a Madrid per a recollir la Bandera Verda que acredita que Calp és el municipi que major implicació ha mostrat en la campanya de reciclatge de vidre que organitza Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envàs de vidre a Espanya.

El municipi ha sigut el que major puntuació ha aconseguit de les 40 poblacions valencianes que han participat en aquesta nova edició del Moviment Banderes Verdes que premiava no sols un increment en el reciclatge de vidre sinó també el percentatge d'adhesió de l'hostaleria local així com el compromís de l'Ajuntament per difondre i fomentar la campanya entre els seus ciutadans.

Calp ha aconseguit 2.805 punts, enfront dels 1.610 punts del segon classificat El Campello, guanyador de la segona Bandera Verda que Ecovidrio concedia a la Comunitat Valenciana. La ciutat del Penyal ha aconseguit a més la màxima puntuació que assignava Ecovidrio en el volum de recollida selectiva de vidre – 100 punts – i en el grau d'adhesió de l'hostaleria – 200 punts; han participat 193 establiments hostalers de Calp – a més, de sumar la major puntuació quant a la campanya de difusió d'aquesta iniciativa – 2.505 punts.

La campanya es va desenvolupar al llarg de juliol i agost i el seu objectiu era sensibilitzar sobre la importància del reciclatge i de la separació i recollida selectiva dels envasos de vidre. Gràcies al reciclatge d'envasos de vidre, durant aquest estiu els municipis de la Comunitat Valenciana participants en el repte han aconseguit evitar l'emissió de més de 5.600 tones de CO₂ al medi ambient, o cosa que és el mateix, l'equivalent a retirar de la circulació durant un any més de 2.600 vehicles.

“He d'agrair el compromís tant de l'hostaleria com dels ciutadans per continuar augmentant els nostres índexs de reciclatge. Amb aquest gest no sols fan que Calp siga un municipi més sostenible sinó que estan contribuint a lluitar contra el canvi climàtic i a cuidar el planeta”, ha assenyalat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala.