Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Més de 150 xiquets de Calp aprenen sobre l'ús dels diners i el consum responsable en les Olimpíades Financeres

dijous, 30 Maig, 2019 - 11:45

Per quart any consecutiu més de 150 alumnes de 5é de primària dels col·legis CEIP Oltà, Ceip Gabriel Miró i Ceip Azorín, participaran en les Olimpíades d'Educació Financera com una manera per a aprendre sobre l'ús ètic dels diners, l'administració dels recursos i el consum responsable. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Calp.

 

Les Olimpíades d'Educació Financera, que s'engloben dins del projecte nacional “Consum Responsable per a un Món Millor”, són activitats innovadores, pedagògiques i formatives, especialment dissenyades perquè els xiquets aprenguen i experimenten per si mateixos, el valor de l'estalvi; l'ús intel·ligent i ètic dels diners; i la importància de gastar amb criteri i responsabilitat, com així també el valor de l'esforç com a vehicle per a aconseguir el que necessitem o desitgem.

 

“Ensenyar als xiquets a mantindre una relació sana amb els diners és tan important com alimentar-los o vestir-los. Amb una educació financera adequada a la seua edat, tenen més possibilitats de convertir-se en adults responsables i econòmicament independents, a més d'oferir-los les eines necessàries perquè puguen evitar per si mateixos els paranys del consumisme” va apuntar Verónica Deambrogio, fundadora del Receptari Financer® i responsable de la jornada.

 

Així mateix, tots els col·legis primaris que participen en aquesta activitat, passaran a formar part de la “Xarxa Nacional de Col·legis Innovadors” del Receptari Financer®, xarxa que agrupa i reconeix a a els Centres Educatius Espanyols que destaquen pel seu compromís en la difusió de l'Educació Financera i la innovació, com a eina imprescindible per als quals seran la societat del futur, els xiquets.

 

El Receptari Financer®, és una empresa social educativa que té com a missió ajudar a a els xiquets i als joves a desenvolupar el seu potencial a través de l'educació financera i la cultura emprenedora. El Receptari Financer® va inaugurar junt a l'Ajuntament de Benissa, el Aj. de Calp i l'Aj. de Teulada, Creama i diferents empreses de la comarca la Primera Escola de Joves Emprenedors de la Marina Alta en el Centre d'Excel·lència de Benissa, per a joves de 14 a 20 anys.