Susana Catalá publica el seu quadern de viatge a benefici del col·legi Gargasindi

divendres, 20 Abril, 2018 - 13:00

Una breve mirada al budismo és el quadern de viatge en què Susana Catalá narra el seu viatge a Dharamsala, una ciutat al nord de l'Índia on resideixen refugiats tibetans, durant el qual la seva autora va realitzar tasques de voluntariat al centre de xiquets discapacitats i orfes Nyingtob Ling.

 

Es tracta del primer llibre publicat per aquesta viatgera, que també ha escrit textos sobre altres experiències de cooperació, que encara no han estat publicats.

 

Aquest quadern de viatges va nàixer amb l'objectiu de recaptar fons per al Centre de xiquets discapacitats i orfes Nyingtob Ling, de Norbulingka, encara que, després de perdre el contacte amb aquest centre, decidí destinar els beneficis al Col·legi d'Educació Especial Gargasindi de Calp.

 

Catalá afirma que aquest centre de l'Índia es trobava en molt males condicions per atendre els xiquets que albergava, encara que assegura que, malgrat aquestes dificultats, realitzar tasques d'estimulació física i psíquica amb aquests xiquets va ser "una tasca molt bonica i agraïda" .

 

En Una breve mirada al budismo no només es detalla l'estada de la seua autora al centre Nyingtob Ling, (que significa 'La força del cor'), sinó que també es descriu una forma de viatjar diferent a la del turisme tradicional. A més, es parla sobre el budisme, lames, monestirs i el context polític de la zona. Tot això, estructurat en quatre capítols i un glossari.

 

Aquest llibre pot ajudar-nos a entendre com és la vida en una zona on, segons l'autora, "conviuen en pau les cultures hinduista i budista", una dualitat que també està present en la seua vida, ja que afirma que, tot i ser cristiana, el budisme l'ha ajudada molt en el seu camí.

 

Una breve mirada al budismo es pot adquirir, a Calp, a les papereries Vázquez i Nou Art i en el Col·legi d'Educació Especial Gargasindi per un preu de 10 €.

 

L'autora vol agrair la col·laboració d'aquells que participen en aquest projecte benèfic.