Dos policies locals participen en un projecte europeu de prevenció i recerca de ciberdelinqüència

dimarts, 30 Gener, 2018 - 09:45

Dos agents de la Policia Local de Calp, Martin Moreno i Ben Wilkinson, han sigut seleccionats, després de presentar la seua proposta de recerca, per a participar en el projecte europeu Prophets, per a la prevenció i recerca d'actes delictius i terroristes en línia. Prophets es compon d'un consorci de 16 institucions procedents de 10 estats membres de la UE, d'aquesta manera, l'Ajuntament de Calp participa al costat de diversos cossos de policia europea i diferents universitats europees i el projecte està dirigit pel Departament de Policia de la Universitat Baviera.

 

L'objectiu d'aquesta iniciativa, les solucions de la qual seran aplicables a tota la Unió Europea, és identificar els processos de radicalització conductual online que porten als individus a realitzar o recolzar actes extrems, es tracta d'investigar els factors clau que sustenten el comportament del terrorisme cibernètic i implementar eines per a contrarestar aqueixos comportaments.

 

La durada de la recerca, les conclusions de la qual i propostes es presentaran a Brussel·les, s'estableix en 3 anys i està finançada al 100% amb fons europeus. Els agents calpins es desplaçaran en els pròxims mesos a Alemanya per a participar en la sessió d'inici del Consorci. L'alcalde de Calp, César Sánchez, que va recolzar aquesta iniciativa amb l'adhesió de l'Ajuntament de Calp al projecte, ha mostrat la seua satisfacció per la selecció dels agents calpins per a formar part d'aquest programa europeu.