Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
PRL Trabajos de Albañilería Febrero 2020.jpg
Manipulador de Alimentos - 27-02-2020.jpg
klips.png
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

L'Ajuntament renova el tractament contra la processionària però recomana precaució

dimarts, 11 Febrer, 2020 - 13:45

L'Ajuntament de Calp ha renovat el tractament de la processionària que es realitza anualment el mes de novembre i es repeteix al febrer com a reforç.

Encara que no es tenen evidències que demostren que la presència de processionària vaja a ser major que altres anys des del Departament de Medi Ambient es recomana precaució en les zones de pinades. Aquesta recomanació s'ha d'extremar en el cas de menors i gossos evitant en tot moment el seu contacte amb l'eruga.

La processionària forma part de l'ecosistema mediterrani i en cap cas constitueix una plaga encara que pot generar problemes en interactuar amb persones i animals. És important conéixer el cicle biològic d'aquesta larva ja que quan estan en fase de maduració descendeixen del pi per a enterrar-se en el sòl i crisalidar, procés pel qual es transformarà en papallona. Eixe descens de l'arbre i fer-ho en fila és el que fa que es conega amb el nom de processionària. En la zona de l'arc mediterrani aquest procés sol donar-se durant els mesos de febrer i març.