L'Ajuntament renova el tractament contra la processionària però recomana precaució

dimarts, 11 Febrer, 2020 - 13:45

L'Ajuntament de Calp ha renovat el tractament de la processionària que es realitza anualment el mes de novembre i es repeteix al febrer com a reforç.

Encara que no es tenen evidències que demostren que la presència de processionària vaja a ser major que altres anys des del Departament de Medi Ambient es recomana precaució en les zones de pinades. Aquesta recomanació s'ha d'extremar en el cas de menors i gossos evitant en tot moment el seu contacte amb l'eruga.

La processionària forma part de l'ecosistema mediterrani i en cap cas constitueix una plaga encara que pot generar problemes en interactuar amb persones i animals. És important conéixer el cicle biològic d'aquesta larva ja que quan estan en fase de maduració descendeixen del pi per a enterrar-se en el sòl i crisalidar, procés pel qual es transformarà en papallona. Eixe descens de l'arbre i fer-ho en fila és el que fa que es conega amb el nom de processionària. En la zona de l'arc mediterrani aquest procés sol donar-se durant els mesos de febrer i març.