Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Calp celebra el 9 d' octubre amb el lliurament del premi Jaume Pastor i Fluixà i Medalles de la Vila

Dilluns, 8 Octubre, 2018 - 11:45

Com cada any Calp celebrarà demà la festivitat del 9 d´Octubre amb l'acte institucional i el lliurament del "Premi Jaume Pastor i Fluixá- 9 d' Octubre" i les medalles de la Vila. El dia de tots els valencians serveix per a distingir a aquelles persones i associacions que contribueixen a millorar la societat calpina, a aquells que amb la seua activitat fomenten i enriqueixen la convivència comuna.

 

Així el premi “Jaume Pastor i Fluixá- 9 d´ octubre” recau enguany en el l’ Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor, entitat festera que el passat any va complir 40 anys de vida.

 

S'atorga el premi al mèrit ciutadà a l'Assemblea de Voluntariat de Protecció Civil, una agrupació de voluntaris que realitzen una labor solidària que ara es vol posar en valor. El Premi al mèrit esportiu ha recaigut en el calpí Vicente Ferrández Andreu, corredor de carreres de muntanya i impulsor a Calp de la pràctica d'aquest esport.

 

També es concedeix el premi al mèrit turístic a Josep Ivars Baydal, Professor titular del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d'Alacant. Membre de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques . Ha compaginat la docència universitària amb la recerca en matèria turística i l'acompliment de diferents càrrecs en organismes públics.

 

La medalla al mèrit cultural es concedeix a títol pòstum a José Antonio Sala Jorro coautor de la sèrie “Calp, terra i ànimes” i investigador de la història local. La Medalla al Mèrit empresarial es concedeix a la Pastisseria Flandes, fundada per la família Loyson a principis dels 80 i que és un dels establiments més importants entre la colònia belga i la població en general.

 

La Corbata de la vila enguany és per als Costaleros de la Virgen de las Nieves, l'agrupació encarregada de portar la imatge de la Mare de Deu durant les festes d'agost. Aquests premis es lliuraran matí en el transcurs de l'acte institucional que commemora la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana i el premi principal del qual porta el nom de l'historiador calpí desaparegut Jaume Pastor i Fluixà. L'acte se celebrarà en l'Auditori de la Casa de Cultura i s'iniciarà a les 12 hores amb l'actuació de la Escolanía del Misteri d’ Elx.