dimarts, 19 Octubre, 2021 - 09:15

Calp celebrarà a partir d'aquest dijous les seues festes de moros i cristians en honor al Santíssim Crist de la Suor organitzades per l'Associació de Moros i Cristians que presideix M.ª Angeles Penella que ha assenyalat que “celebrarem unes festes dins de la “nova normalitat” i seguint les recomanacions de la Conselleria de Sanitat, això sí amb la mateixa il·lusió i alegria” . El programa no inclou la tradicional entrada ni el singular desembarcament calpí però sí el Miracle, acte central de la trilogia festera. A més les Kabilas (locals de reunió de cada filà) romandran tancades i tots els festers es concentraren en la plaça Major.

Així el dijous a les 20.30 des del castell instal·lat en la plaça Major es realitzarà l'exaltació a la festa i a les 21.30 està previst realitzar una ofrena de ciris al Patró des de la plaça Major a l'Església Parroquial Mare de Dèu de les Neus.

El divendres, 22, Dia del Patró, se celebrarà una solemne missa a les 19.30 en la plaça Major. I el dissabte el castell de la plaça Major acollirà la representació de l'acte del Miracle. En finalitzar es realitzaran unes “entraetes-desfilada” informal de totes les filàs.

El diumenge a les 19 hores de nou en la plaça Major es realitzarà un concert de música festera a càrrec de la Unió Musical de Calp i les festes les tancarà una missa de difunts que se celebrarà el dilluns.

A conseqüència de la pandèmia no hi ha hagut proclamació de càrrecs festers ni en 2020 ni en 2021, per la qual cosa s'espera reprendre l'activitat habitual de les festes l'any vinent.