dijous, 7 Octubre, 2021 - 11:15

Calp celebrarà el dissabte la festivitat del 9 d’ Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb l'acte institucional de lliurament del Premi “Jaume Pastor i Fluixà” i les medalles de la vila amb els quals cada any es reconeix la labor de persones o entitats que amb la seua activitat han contribuït a millorar la societat. En aquesta edició l'acte se celebrarà en la plaça Major i amb aforament limitat encara que l'esdeveniment podrà seguir-se en les xarxes socials de l'Ajuntament.

 

En el ple de l'agost passat la Corporació per unanimitat va decidir atorgar enguany el premi Jaume Pastor i Fluixà - 9 d’Octubre a Creu Roja Calpe. Amb el premi es pretén reconéixer la trajectòria d'aquesta ong creada a principis dels 80 en la localitat però de manera especial es pretén destacar el paper exercit per Creu Roja Calpe i els seus voluntaris durant la pandèmia.

Però a més també s'entregarà el Premi Jove als germans Amaya i Julen Rodríguez, creadors de la startup Gravity Wave basada en la recol·lecció de plàstics de la mar per a transformar-los en mobiliaris, elements decoratius, etc i així reduir la petjada de plàstic en les nostres mars.

També s'atorgarà la medalla de la Vila al Mèrit Empresarial a Jaime Vives, propietari i fundador en els anys 60 d'Oficines Vives, hui conegut com a Vives Consultores, empresa dedicada a la gestoria i assessoria jurídica.

El Premi al Mèrit Turístic s'entregarà al Restaurant El Santo, fundat per Ana Speidel en 1983 en el cor del nucli antic i que s'ha convertit amb els anys en un lloc emblemàtic dins de l'oferta gastronòmica calpina. El Premi al Mèrit Cultural es concedirà a la calpina Josabel Belliure, Doctora en Ciències Biològiques , professora de la Universitat d'Alcalá de Henares, desenvolupa la seua investigació en ecologia evolutiva de vertebrats terrestres, ha format part del projecte «Pingufor» i va ser una de les dues primeres dones que va trepitjar la Base Gabriel de Castella, situada a l'Illa Decepció (oceà Antàrtic).

El Premi al Mèrit Ciutadà s'entrega al metge Celso Bellot Romero arribat a Calp en els anys 80 i que ha realitzat una encomiable labor en l'àmbit sanitària en el municipi.
El premi al mèrit esportius s'entregarà a Lara Hymmes regatista pertanyent al Real Club Nàutic de Calp que ha sigut Campiona d'Espanya de Laser 4.7. en 2021, 2020, 2019 i 2018, subcampiona del Campionat del Món 2019 i primera classificada a l'Europa Cup 2019.
Finalment la Corbata de la Vila es concedirà a la Confradia Nostra Senyora de la Salut, fundada en 2019, és l'última de les confraries que es van incorporar a la Setmana Santa calpina.
Abans d'iniciar el lliurament de premis està previst donar lectura d'un manifest commemoratiu del 9 d’Octubre.