Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

L'Ajuntament concedeix el premi “Jaume Pastor i Fluixà-9 d’octubre” a l'Associació de Moros i Cristians

divendres, 3 Agost, 2018 - 14:00

El ple de hui ha acordat concedir, a proposta del consell assessor de condecoracions, el premi “Jaume Pastor i Fluixà, 9 d´octubre” a la’ Associació de Moros i Cristians Santíssim Crist de la Suor, entitat festera que el passat any va complir 40 anys de vida.

 

D'altra banda, el ple municipal també ha acordat distingir a diverses entitats i personalitats del municipi en les seues diferents modalitats. Així s'atorga el premi al mèrit ciutadà a l'Assemblea de Voluntariat de Protecció Civil, una agrupació de voluntaris que realitzen una labor encomiable que ara es vol posar en valor. El Premi al mèrit esportiu ha recaigut en el calpí Vicente Ferrández Andreu, corredor de carreres de muntanya i impulsor a Calp de la pràctica d'aquest esport.

També es concedeix el premi al mèrit turístic a Josep Ivars Baydal, Professor titular del Departament d'Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física de la Universitat d'Alacant. Membre de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques (IUIT). Ha compaginat la docència universitària amb la recerca en matèria turística i l'acompliment de diferents càrrecs en organismes públics.

 

La medalla al mèrit cultural es concedeix a títol pòstum a José Antonio Sala Jorro coautor de la sèrie “Calp, tierra y almas” i investigador de la història local. La Medalla al Mèrit empresarial es concedeix a la Pastisseria Flandes, fundada per la família Loyson a principis dels 80 i que és un dels establiments més importants entre la colònia belga i la població en general. La Corbata de la vila enguany és per als Costaleros de la Mare de Déu de les Neus, l'agrupació encarregada de portar la imatge de la Mare de Deu durant les festes d'agost.

 

Aquests premis es lliuren en el transcurs de l'acte institucional que commemora la festivitat del Dia de la Comunitat Valenciana i el premi principal del qual porta el nom de l'historiador calpí desaparegut Jaume Pastor i Fluixà, se celebrarà en l'Auditori de la Casa de Cultura.

 

Aprovació inicial d'ordenances

 

El ple també ha aprovat inicialment l'ordenança reguladora de la prestació del servei de les instal·lacions esportives i la seua fiscalitat, amb aquesta iniciativa s'estableix una taxa específica per a l'ús de cadascuna de les instal·lacions esportives municipals.

 

Al mateix temps s'ha aprovat inicialment la modificació de les bases per a la concessió d'ajudes per a la promoció de l'esport. Es tracta que els clubs amb escoles d'esport base tinguen subvencionat la despesa que puga derivar de l'ús de les instal·lacions esportives municipals. Per a açò s'augmenta el límit de despesa justificable i a més es permeten noves despeses. Si fins ara l'Ajuntament subvencionava el transport, monitors, etc., ara s'acceptarà el pagament de la taxa com a despesa justificable, amb l'objectiu que els clubs que gestionen deporte base no tinguen cap despesa per l'ús de les instal·lacions municipals.