Visites guiades Banys de la Reina

El govern sol·licita mesures anticovid en els centres escolars calpins

dimecres, 16 Setembre, 2020 - 12:15

El ple de l'Ajuntament de Calp celebrat el dilluns va abordar la proposta dels grups municipals de Ciutadans i Partit Popular d'instar el Consell a realitzar les proves de detecció del Covid19 a la comunitat educativa. En concret el portaveu popular, Paco Avargues, va assenyalar que “es tracta que es facen proves recurrents al personal dels centres educatius”.

El portaveu de Defendamos Calpe, Paco Quiles, va presentar una esmena perquè siga l'Ajuntament qui realitze les proves a l'espera que ho faça Conselleria. Per part seua, Ximo Perles, de Compromís, va afegir “no compartisc la proposta ni l'esmena, el propi Ajuntament no realitza les proves al seu personal, no em sembla bé perquè vaig poder dificultar els protocols existents”. El portaveu socialista, Santos Pastor, va afirmar sobre aquest tema que “si el propi Ajuntament no fa proves al seu personal sembla incongruent sol·licitar a una altra administració que ho faça als seus funcionaris, a més sabem que les proves serveixen per al que serveixen”.

L'edil de personal, Ana Perles, va assenyalar que “d'una banda estan les proves que es faran al personal municipal i que està en vies de contractació i una altra cosa és el protocol quan es produeix un positiu que es gestiona des de Salut Pública”. El punt es va aprovar amb els vots favorables del govern.

Una altra qüestió abordada en el ple va ser la proposta de PP i Ciutadans per a instar el Consell a incorporar una infermera o infermer escolar en els centres educatius. També Defendamos Calpe va plantejar una proposta similar perquè siga l'Ajuntament en col·laboració amb altres administracions qui implante la figura de la infermera/infermer escolar en cada centre educatiu del municipi.

Ni Compromís ni el PSPV-PSOE van donar suport a la propostes en considerar que “les actuacions Covid estan protocol·litzades, i els centres educatius estan referenciats al centre de salut, no té sentit que un infermer estiga en un col·legi perquè si hi ha algun cas la referència és el centre de salut”, va assenyalar Santos Pastor. Per la seua part Ximo Perles va afegir que “en aquest context de recursos econòmics i humans limitats els sanitaris han d'estar en el centre de salut”. La proposta de PP i Ciutadans es va aprovar amb els vots dels regidors del govern i la de Defendamos Calpe no va prosperar.

A més el grup municipal Ciutadans, a través de l'edil Rebeca Merchan, va presentar una proposta sol·licitant potenciar la coordinació i la cooperació institucional per a reforçar l'eficàcia en la lluita contra l'ocupació il·legal d'immobles, en particular, entre la Policia Local, la col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat presents en el municipi (Guàrdia Civil), i en el seu cas, la Policia Autonòmica o Unitat Adscrita del CNP a la Comunitat Valenciana, així com amb l'Administració de Justícia, per a assegurar una ràpida actuació davant ocupacions que atempten contra la seguretat i la convivència ciutadanes.

La proposta inclou instar el Govern d'Espanya i a les Corts Generals a promoure totes les reformes legals que siguen necessàries per a defensar la propietat privada, garantir la convivència i la seguretat ciutadanes i lluitar contra l'ocupació il·legal d'habitatges.

L'alcaldessa, Ana Sala, va assenyalar que “a Calp s'han donat almenys quatre casos d'ocupació d'habitatges, fins i tot el Casal d’Ifac -immoble situat en l'accés al parc Natural del Penyal d’Ifac i propietat de la Generalitat Valenciana- ha sigut ocupat”.