El ple aprova destinar 4.178.125€ del romanent de Tresoreria a inversions

divendres, 27 Novembre, 2020 - 14:30

l ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat hui amb els vots en contra de Defendamos Calpe i Compromís i l'abstenció del PSPV-PSOE, destinar 4.178.125€ del romanent de Tresoreria procedent de la liquidació del pressupost de 2019 a un total de catorze inversions que s'executaran al llarg de 2021.

El pressupost municipal de 2020 preveia la realització de determinades inversions finançades amb aquest romanent no obstant això la pandèmia per la COVID-19 i la possibilitat que aqueix romanent poguera tindre altres usos va deixar en suspens la seua execució i atés que finalment es permet als Ajuntaments fer ús dels seus romanents durant els exercicis 2020 i 2021, es va iniciar l'expedient pertinent per a iniciar aquesta modificació per a l'ús del romanent de tresoreria del 2019.

En concret el romanent es destina a inversions com la 5a fase i finalització de l'edifici del carrer Puerto de Santa María o Casa de la Música a la qual es destinen 726.825 €.

També es destinen 585.525€ a la rehabilitació del Club Social La Manzanera, 680.750€ a la passarel·la i regeneració costanera de la Cala La Manzanera i 95.625€ a les millores d'urbanització exterior del Club Social La Manzanera.

Unes altres de les inversions importants és el empolat d'urbanitzacions (Lot 1) amb un import de 486.700€ i el empolat d'urbanitzacions (Lot 2) per 494.900€. També existeix una partida de 250.525€ per al condicionament de vials i s'inclouen 100.000€ per a lluminàries d'enllumenat públic (100 fanals solars).

Una altra inversió important és la del viari M d'accés al nou IES contemplat en el Pla Edificant amb un pressupost de 493.975 € i l'adequació de les zones adjacents al viària J amb un import de 83.500€. Es destinen 60.000€ per a l'adequació de la Casa Roja per a Unitat de Respir Familiar i 3000€ per al mobiliari d'aquest espai.

S'inclou la construcció d'un punt d'aigua en la Serra d’ Oltà dins de les mesures de protecció i extinció d'incendis per un import de 76.800€ i com a novetat es contempla una partida de 40.000€ per al condicionament d'espais per a horts urbans.

Totes les inversions contemplades hauran d'executar-se dins del 2021. Encara que el romanent de Tresoreria de 2019 ascendia a 6.275.103€ ja s'ha destinat part del mateix als diferents programes d'ajudes per la COVID-19.

El portaveu de Defendamos Calpe, Paco Quiles, ha declarat que “aquest tipus d'inversions en aquestes circumstàncies no ens semblen adequades, falten ajudes a empreses i persones vulnerables, amb aquestes inversions no s'ajuda a les persones i tampoc es conceben per a reactivar l'economia, hi ha coses més importants i prioritàries. Almenys podrien ser inversions productives que afectaren l'economia dels calpins però tampoc és així”.

El portaveu de Compromís, Ximo Perles, ha destacat que “gastar un milió d'euros a asfaltar en aquests moments no ens sembla coherent, és una mesura electoralistes, no compartim aqueixes inversions podria destinar-se el romanent a Serveis Socials on més mancada fa perquè a Calp hi ha circumstàncies crítiques, existeix una precarietat que no es dóna a conéixer”.

Per part seua, el portaveu del PSPV-PSOE, Santos Pastor, ha afegit que “ens sorprén la llista d'inversions perquè algunes no són prioritàries, no hi ha inversions mediambientals ni d'habitatge municipal, desaprofitem l'oportunitat de destinar el romanent a altres inversions més necessàries i prioritàries”.

El portaveu de Ciutadans, Juan Manuel del Pino, ha recalcat que “hem pensat en l'interés de Calp, pensem que tota activitat redundarà en un benefici per a tot el poble, s'han concedit moltes ajudes i aquestes inversions vénen a millorar la imatge de Calp i redundarà en la millora del municipi”.

Paco Avargues, portaveu del PP, ha insistit que “s'han establit ajudes per a tots els sectors, i la falta d'asfaltat és un fet real i objectiu, no és propagandístic perquè des de fa temps fa falta realment que s'asfalten moltes zones del municipi. Quant al Club Social La Manzanera si no es fa es perdrà la concessió”.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha conclòs assenyalant que “entenc que a vostés els moleste que l'equip de govern duga a terme actuacions, però es tracta d'inversions que estaven previstes des de febrer de 2020”.