El ple acorda la signatura d'un conveni provisional per a donar solució al transport sanitari

dimarts, 11 Febrer, 2020 - 09:30

La Corporació Municipal va acordar  ahir la proposta de formalitzar un conveni alegal de manera provisional que permeta solucionar la precarietat del servei de transport sanitari a Calp encara que no siga una competència municipal. Aquesta mateixa setmana el propi Síndic de Greuges ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat un informe sobre la situació de precarietat del servei.


 

Amb tot, aquest punt va generar un ampli debat. Així el portaveu de Defendamos Calpe, Paco Quiles, va assenyalar que “la proposta no està molt treballada” i va apuntar al criteri de dispersió poblacional com a resultat del model de ciutat dels últims anys. Per part seua, el portaveu de Compromís, Ximo Perles, va afirmar que “no compartim la delegació de competències perquè no va acompanyada de la delegació de recursos financers”. A més va assenyalar que el criteri de quilòmetres no és suficient per a mesurar els càlculs del que tarda una ambulància.


 

El portaveu socialista, Santos Pastor, va voler fer memòria del conflicte i va acusar el govern de tractar el tema amb “frivolitat alarmant”. El portaveu de Ciutadans, Juan Manuel del Pino, va afirmar “davant aquesta problemàtica ens sembla bé dirigir-nos a la Conselleria i donar compte de la vulnerabilitat en la qual ens trobem”.


 

Finalment, l'alcaldessa, Ana Sala, va assenyalar que “tenim una problemàtica actual i ens han deixat sols a l'equip de govern. Ens ajudaria que votaren a favor del conveni que portarem a ple...perquè els ciutadans vegen que el seu govern i la seua oposició es preocupen per ells”.


 

Informe de la Tresoreria


 

A més es van conéixer els informes de Tresoreria corresponents al quart trimestre de 2019 que indiquen que l'Ajuntament ha reduït el període mitjà de pagament als seus proveïdors a 3’03 dies en l'últim trimestre de 2019. Això suposa la millor xifra registrada des de l'inici de la sèrie històrica, en el tercer trimestre de 2014, segons es dedueix d'un informe elaborat pel Departament d'Intervenció.


 

El Consistori tarda una mitjana de 3’03 dies a pagar als seus proveïdors, per la qual cosa no sols dóna compliment a la normativa de morositat que obliga les administracions públiques a pagar en un termini inferior a 30 dies sinó que la redueix considerablement.


 

Aprovació projectes d'obres


 

També es van aprovar els projectes de les obres de remodelació dels carrers Benissa i Murillo, la reurbanització del carrer de Fora i l'execució del carrer Alcalde Vicente Pastor amb un import total de 990.000€. Es tracta dels projectes integrats en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat EDUSI “Revitalitza Calp” que està cofinançada amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.


 

Amb aquests projectes es pretén millorar el paisatge urbà, activar el barri antic i promoure la inclusió social. Als carrers Murillo i Alcalde Vicente Pastor l'element més nou que s'inclourà és la instal·lació d'escales mecàniques i rampes per a millorar la mobilitat i accessibilitat urbana al barri antic. Precisament aquest va ser l'aspecte més criticat per l'oposició que es va mostrar en desacord en la seua instal·lació pel seu cost i inviabilitat.


 

Cobriment carrer de la Pilota


 

En el ple d'ahir també es va aprovar el projecte d'obres de la teulada del carrer de la Pilota. Es tracta d'instal·lar una coberta lleugera en aquest espai esportiu a fi de protegir-se de les inclemències del temps i obtindre un major aprofitament de les instal·lacions.


 

El projecte, amb un cost de 115.816€, implica la instal·lació d'una coberta formada per plaques translúcides de policarbonat i comptarà amb una subvenció de la Diputació Provincial.


 

Fons renovació Aigües de Calp

 

També es van aprovar les actuacions per a 2020 del Fons de Renovació d'Aigües de Calp. En concret es destinaran 424.700€ per a la renovació de conduccions en les partides Cucarres, Pinarmar, Senieta, Gran Sol, Tossa i renovació de la xarxa de fibrociment de Cometa III. L

'oposició també va mostrar el seu malestar perquè cap membre de l'oposició forma part, com a representant de l'Ajuntament, de la Junta General i el Consell d'Administració d'Aigües de Calp.


 

Presència de la plantilla de la Policia Local

La plantilla de la Policia Local de Calp va estar present, en la seua majoria, en la sessió plenària d'ahir com a protesta per la supressió del torn específic de nit que deixa als agents que realitzaven aquest servei sense la compensació per nocturnitat. Els agents esperaven poder intervindre en el ple però l'alcaldessa va assenyalar que “estem en negociacions. Dimecres passat vam mantindre una reunió amb prefectura i els sindicats, s'estan estudiant les seues reclamacions i seguim amb la negociació oberta. Demanem temps”. Al no poder intervindre els agents van abandonar el saló de plens.