T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

L'Ajuntament baixa l'IBI en un 5% per a 2020

dimarts, 6 Agost, 2019 - 07:45

El govern de Calp (PP i Ciutadans) ha aprovat en el ple de hui modificar l'ordenança que regula l'Impost de Béns immobles per a reduir-lo en un 5% aplicable a l'exercici del pròxim any. La mesura, que afecta que a tots els rebuts de l'IBI, no ha comptat amb el suport dels grups de l'oposició (PSPV-PSOE, Compromís i Defendamos Calpe) que reclamen una revisió cadastral i que s'estudien un altre factors que permeten afavorir a les rendes més baixes.

Altres iniciatives econòmiques aprovades hui han sigut la modificació de l'ordenança que regula l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica per a aclarir l'exempció del seu pagament per a persones amb minusvalideses i la supressió del cobrament d'expedició de certificats d'empadronament.

Territori

També s'ha aprovat per unanimitat la suspensió provisional de llicències en els plans parcials del Morelló, PP 1, Ifac (PP2), La Fossa (PP3), el Saladar (PP4) i Manzanera I i II. Aquesta suspensió provisional respon a “la forta pressió urbanística i suposa parar i repensar la problemàtica urbanística sense restringir drets”, ha assenyalat l'alcaldessa, Ana Sala. La mesura afecta a les parcel·les de més de 2.500 metres quadrats en els plans parcials 1, 2 i 3 i de més de 3.500 metres quadrats en el PP4.

El Regidor de Territori, Juan Manuel del Pino, ha afirmat que “amb aquesta mesura volem preservar valors ambientals i paisatgístics, esperem iniciar una nova etapa que ens permeta parar-nos a pensar el que encara podem fer per un municipi més sostenible. Abans de Nadal esperem tindre un esborrany que serà elaborat pel Departament Municipal d'Urbanisme, a partir de llavors s'obrirà de nou la concessió de llicències però haurà d'emmotlar-se a les noves condicions”.

En el cas de la Manzanera es tracta d'una suspensió provisional mentre des del Departament de Territori s'estudien nous usos i es determinen possibles alternatives que permeten incrementar en la mesura que siga possible la qualitat ambiental i paisatgística d'aquest àmbit. Un altre punt tractat ha sigut la qualificació com a dotacional del sòl destinat a la passarel·la per als vianants sobre la N332 amb la finalitat de crear en aquest punt un carril d'acceleració.

Educació

El ple ha aprovat per unanimitat acceptar la delegació de competències efectuada per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport per a la construcció, amb ampliació de parcel·la i demolició de l'edifici existent, del nou Col·legi d'Educació Especial Gargasindi. Les actuals instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi són insuficients per a cobrir les necessitats d'aquesta comunitat educativa.

El Consistori en el seu moment va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m2, situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Mare de Déu de les Neus) confrontants amb les actuals instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual haurà de ser demolit. Ara la Conselleria autoritza la delegació de competències per a poder iniciar la licitació de la redacció del projecte del nou centre.

Altres

A més en la sessió plenària també s'ha aprovat declarar d'especial interés l'obra de la rehabilitació d'un habitatge situat en la Partida Terrasala catalogada com a edifici pretegit i concedir una bonificació del 95% de la quota del ICIO.


I aprofitant que Calp està immers en les seues festes patronals el ple ha aprovat proclamar com a Alcaldessa Perpètua de Calp a la patrona la Mare de Déu de les Neus. El punt ha generat polèmica ja que els grups de l'oposició s'han mostrat contraris. Toni Tur, de Defendamos Calp ha assenyalat que “Espanya és un estat aconfessional en el qual no preval cap religió per això la proposta ens sembla caduca”. Ximo Perles de Compromís, ha afegit que “a Calp conviuen diverses religions i sensibilitats i encara que siga una cosa simbòlica ens sembla inoportú”. Sobre aquest tema, Santos Pastor del PSOE, ha incidit que “estem sorpresos en què es tinga com a referent un acord plenari de 1949 quan la realitat social i política d'aquest país era molt diferent”.

L'Alcaldessa, Ana Sala, ha indicat que “es tracta d'un acte simbòlic, si el Patró va ser nomenat alcalde ens semblava oportú que ho fóra també la Patrona, vincular-ho a una altra època no té sentit.”