Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Calp comptarà a partir del dissabte amb dues platges adaptades

dimecres, 12 Juny, 2019 - 13:45

 

Calp prepara les seues instal·lacions perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen gaudir també del mar, per a això des del dissabte, 15 de juny, i fins al 15 de setembre les dues principals platges del municipi de Calp, la de la Fossa i la de l'Arenal-Bol, comptaran amb àrees diferenciades de bany, especialment dotades per a atendre les necessitats de persones amb problemes de mobilitat, persones d'edat avançada, i persones amb visió reduïda. Aquests punts de platja accessible se situen en la Fossa a l'altura del carrer Llevant i a la platja de l'Arenal-bol a l'altura del carrer Holanda.


Aquestes àrees estan dotades de cadires i crosses amfíbies, banys adaptats, zona de dutxes i vestuari, i a més disposen de socorristes que atenen i acompanyen als usuaris del servei, encara que també es pot optar per la companyia d'un familiar capacitat si es prefereix . Aquests punts accessibles estan en servei de dilluns a diumenge, des de les 11 fins a les 19.00 hores i compten en els voltants amb aparcaments reservats.  


D'altra banda, l'Institut d'Investigació al Medi Ambient i Ciència Marina (IMEDMAR) de la Universitat Catòlica obri el 21 de juny la senda submarina habilitada a la platja del Racó de Calp per a ús i gaudi de persones discapacitades. Aquesta senda, la únic a la Comunitat Valenciana, consta de cinc panells senyalitzats en la superfície per boies connectades per un cap flotant i 10 cartells informatius sobre les espècies i comunitats més característiques del mar mediterrani.  

Perquè puguen ser utilitzats per persones discapacitades el disseny consisteix en una estructura de panells i un cap flotant que comunica les boies per a facilitar la subjecció i el desplaçament entre panells. També s'habilita un tub respirador-enable, que permet a les persones amb mobilitat reduïda tombar-se i practicar tub respirador.  

Les instal·lacions de la senda submarina es recolliran al setembre i s'instal·laran de nou abans del pròxim estiu. La Cala del Racó, just davall del penyal d’ Ifac, ofereix una gran varietat d'espècies marines significatives dels fons marins del Mediterrani.