Calp destina prop de 3 milions d'euros al condicionament d'urbanitzacions

Dilluns, 11 Juny, 2018 - 11:30

Calp compta amb 75 urbanitzacions en el seu terme municipal, algunes d'elles daten dels anys 60 i 70, amb la consegüent deteriorament de les seues infraestructures. Per açò, des de l'Ajuntament s'ha preparat un pla de condicionament d'urbanitzacions que inclou actuacions d'asfaltat i enllumenat.

L'ordre del dia del ple de l'Ajuntament del divendres va abordar una modificació pressupostària que permetrà destinar 2.394.961 euros a un pla d'asfaltat d'urbanitzacions que vindrà a millorar el ferm d'un total de 25 urbanitzacions del municipi.

 

El projecte arrancarà aquest mateix any encara que la major part de l'obra està prevista per a 2019 i contempla actuar en la major part de les urbanitzacions en funció de les necessitats i la grandària de cadascuna. Fa uns mesos l'Ajuntament ja va destinar 211.850 euros a les obres de condicionament i asfaltat de vials d'un total de 13 urbanitzacions que en el seu moment es van veure afectades pel temporal de pluges de 2017.

 

A més es destinen 300.000€ a millorar l'enllumenat públic d'aquestes àrees. Es tracta de la segona fase d'un Pla d'Enllumenat en Urbanitzacions que ja està en marxa i que afecta a 26 urbanitzacions de Calp que explicaran en els pròxims mesos amb nous fanals solars que se situaran en punts estratègics que combinen la manca d'il·luminació i la necessitat de seguretat vial. Sobre aquest tema l'alcalde, César Sánchez, ha assenyalat “fins a l'últim racó de la urbanització més llunyana serà considerat com a centre urbà i el benestar dels seus veïns és igualment la nostra prioritat”.