Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

La Comissió Especial Informativa dels Banys de la Reina sol·licita a la Generalitat Valenciana que informe sobre l'estat de la declaració de Bé d'Interès Cultural

divendres, 9 Febrer, 2018 - 18:45

La Comissió Informativa Especial dels Banys de la Reina de l'Ajuntament de Calp ha acordat en la reunió celebrada aquest matí sol·licitar a la Generalitat Valenciana un informe sobre l'estat en el qual es troba l'expedient de declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) del jaciment arqueològic.

 

Aquesta Comissió va ser creada l'any 2013 però ha sigut ara quan l'Alcalde de la localitat, César Sánchez, ha decidit donar-li un impuls per a intentar cercar una solució a la problemàtica plantejada entorn als Banys, per la qual cosa aquesta Comissió es reunirà una vegada al mes.

 

Recentment el Tribunal Suprem ha donat la raó als propietaris d'aquests terrenys en el seu dret per a poder edificar, en contra de la postura mantinguda per l'Ajuntament de preservar els Banys de la Reina per ser un dels elements més importants del patrimoni històric i cultural de Calp.

 

La Comissió Informativa de la qual formen part tots els grups polítics té com a objectiu estudiar totes les opcions plantejades sobre el futur dels Banys. Entre les que cobren més pes es troben la de permetre la construcció sobre aquests terrenys i que la planta baixa es convertisca en museu com s'ha fet en ciutats com Roma o Sevilla. També es podria traslladar l'edificabilitat a altres sectors de la localitat o que l'Ajuntament adquirira els terrenys on estan situats els Banys.

 

Així mateix, la Comissió ha aprovat una partida econòmica per a iniciar els treballs de manteniment i conservació dels jaciments situats en les parcel·les municipals. Aquesta iniciativa ha comptat amb el suport de tots els grups polítics que formen part de la Comissió. “Durant els pròxims mesos l'Ajuntament durà a terme diferents iniciatives per a donar a conèixer a tots els veïns la situació actual en la qual es troben els Banys de la Reina, i sobretot, les actuacions que s'estan realitzant per a cercar la millor solució”, ha declarat Sánchez després de la celebració de la Comissió.

 

“Volem conèixer l'opinió dels veïns així com les propostes que ens vulguen plantejar, per a açò se celebraran cicles de xarrades, conferències i col·loquis que esperem ens permeten trobar la millor solució per als Banys de la Reina”, va afegir.