L'Ajuntament paga als seus proveïdors en un període mitjà de 3’03 dies

dimecres, 5 Febrer, 2020 - 14:00

L'Ajuntament de Calp ha reduït el període mitjà de pagament als seus proveïdors a 3’03 dies en l'últim trimestre de 2019. Això suposa la millor xifra registrada des de l'inici de la sèrie històrica, en el tercer trimestre de 2014, segons es dedueix d'un informe elaborat pel Departament d'Intervenció.


 

El Consistori tarda una mitjana de 3’03 dies a pagar als seus proveïdors, per la qual cosa no sols dóna compliment a la normativa de morositat que obliga les administracions públiques a pagar en un termini inferior a 30 dies sinó que la redueix considerablement. De fet, en el tercer trimestre de 2015 aqueix període va arribar a ser de 44’85 dies i en 2011 el període va arribar a ser de 1.000 dies.

Aquesta dada comporta una major confiança d'empreses i proveïdors a l'Ajuntament, suposa un aval de solvència i una garantia per als comerços i empreses que treballen amb el Consistori. A més reportarà una major concurrència competitiva de licitadors en els contractes públics i amb això major varietat d'ofertes i serveis.