L'Ajuntament regula per primera vegada l'ús de les instal·lacions esportives mitjançant ordenança

dijous, 2 Agost, 2018 - 11:30

El ple abordarà demà l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora de la prestació del servei de les instal·lacions esportives i la seua fiscalitat, amb aquesta iniciativa s'estableix una taxa específica per a l'ús de cadascuna de les instal·lacions esportives municipals.

Amb açò es pretén que l'ús privat de les instal·lacions, ja siga per empreses o particulars, revertisca en un benefici per al Consistori que al seu torn permeta invertir en la millora d'aqueixes instal·lacions. En el mateix ple es debatrà l'aprovació inicial de la modificació de les bases per a la concessió d'ajudes per a la promoció de l'esport.

 

Els convenis que en 2013 va signar el Consistori amb els clubs esportius que gestionen escoles d'esport base (de categoria querubí a juvenil) van finalitzar fa unes setmanes, per açò és necessari actualitzar les concessions municipals a aquests clubs amb la finalitat de que l'ordenança d'ús de les instal·lacions no els perjudique.

 

Es tracta que els clubs amb escoles d'esport base tinguen subvencionat la despesa que puga derivar de l'ús de les instal·lacions esportives municipals. Per a açò s'augmenta el límit de despesa justificable i a més es permeten noves despeses. Si fins ara l'Ajuntament subvencionava el transport, monitors, etc., ara s'acceptarà el pagament de la taxa com a despesa justificable, amb l'objectiu que els clubs que gestionen esport base no tinguen cap despesa per l'ús de les instal·lacions municipals.

 

L'edil d'esports, Ana Sala, ha assenyalat que: “És la primera vegada que es regula l'ús de les instal·lacions esportives, cada any es realitza una inversió enorme en el manteniment de les nostres instal·lacions i han de tindre un ús responsable i sostenible, però al mateix temps volem prioritzar el seu ús pels clubs que gestionen escoles esportives i fomenten l'esport base”.