Dilluns, 18 Octubre, 2021 - 11:45

El cupó de l'ONCE del dimecres 20 d'octubre estarà dedicat al 250 aniversari del Miracle de Calp. Cinc milions i mig de cupons difondran la imatge d'aquest acte de la trilogia festera calpina per tot el país.

Aquest matí el saló de plens de l'Ajuntament ha acollit la presentació del cupó amb la presència de la directora de l'ONCE a Alacant, Estela Medina, l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, la presidenta de l'Associació de Moros i Cristians, M.ª Angeles Penella, i el rector de l'Església Mare de Dèu de les Neus, Miguel Ángel Marcos.

La presidenta de l'Associació de Moros i Cristians ha agraït a l'ONCE el suport en la difusió de les festes amb “l'acte més simbòlic que rememora el miracle del nostre Patró representat per festers”. Per la seua part el rector de l'Església Mare de Dèu de les Neus ha assenyalat “és bonic veure que aqueix acte tan important per a Calp el coneixeran a tot arreu”.

La directora de l'ONCE a Alacant ha anunciat que es distribuiran cinc milions i mig de cupons i ha donat les gràcies a tots els ciutadans que compren el cupó i que permeten mantindre la funció social de l'ONCE , també ha afegit “gràcies per comptar amb nosaltres per a difondre aquesta imatge de les vostres festes a través del cupó que tanta labor social porta darrere”.

L'alcaldessa ha lloat la labor de l'ONCE i ha assenyalat que “aquest cupó porta dos anys gestant-se, havia d'haver-se publicat en 2020 en el 250 aniversari del Miracle però a causa de la pandèmia no va poder ser però enguany sí, no se m'ocorre millor manera d'arrancar la setmana de festes que viurem amb la mateixa intensitat i il·lusió, Anime a tothom a comprar el cupó el dia 20 per a col·laborar amb l'ONCE i donar-li visibilitat a les nostres festes”·.

El Miracle és un dels actes principals de la trilogia festera, basat en els fets històrics esdevinguts el 22 d'octubre de l'any 1744. Està declarat Festa d'Interés Turístic Autonòmic i s'escenifica tots els anys durant la celebració de les festes patronals de moros i cristians.

El cupó diari de l'ONCE ofereix, per 1’5 euros, 55 premis de 35.000€ a les cinc xifres. Els cupons de l'ONCE es comercialitzen pels prop de 20.000 agents venedors de l'ONCE.