Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Policia Local i Bombers intervenen per fortes olors en el Col·legi Paternina

dimecres, 20 Desembre, 2017 - 13:00

A primera hora d'aquest matí, en el Col·legi Públic Paternina s'ha detectat una forta olor que ha portat als responsables del centre a posposar l'entrada dels alumnes i alumnes a classe. Des de la Regidoria d'Educació s'ha donat avís a la Policia Local i als Bombers per a comprovar la procedència i possible perillositat de l'olor.

Després dels mesuraments de l'aire realitzades pels Bombers s'ha conclòs que l'olor, encara que molest, no comporta perillositat ni toxicitat alguna. Aquesta olor prové de les tasques de rehabilitació de col·lectors que Aigües de Calp està portant en la zona de la Manzanera, estos treballs inclouen l'ús d'una resina que en calfar-se amb aigua desprèn una forta olor que en cap cas és tòxic.

L'olor en el centre escolar s'ha concentrat en les aules d'infantil ja que aquestes compten amb banys dins de la pròpia classe, en romandre tancades les classes i sense ventilació durant tota la nit, aquest matí es respirava una forta olor provinent dels urinaris. Per a poder ventilar les aules més afectades s'han suspès les classes d'infantil i s'ha recomanat als pares i mares la recollida dels xiquets.

Les classes de primària no s'han vist afectades i s'han impartit amb normalitat. Fins al centre s'ha desplaçat l'edil d'educació, Pilar Cabrera, i responsables de la regidoria, així com l'edil Manuel Cabrera, que han mantingut una reunió amb la directora del centre, membres de la Policia Local i tècnics d'Aigües de Calp. Des de l'Ajuntament es llança un missatge de tranquil·litat a la comunitat escolar ja que en cap moment s'ha produït una situació de perill. En principi demà les classes s'impartiran amb normalitat.

Per la seua banda, Aigües de Calp finalitzarà aquests treballs demà dijous però ja està prenent mesurades per a evitar possibles olors. Els treballs han consistit en la rehabilitació interior dels col·lectors de la Manzanera a través de l'ús d'una màniga de polièster impregnada en resina que amb l'aigua calenta s'endureix. Aquesta nova tècnica evita l'obertura de rases en la via pública.