S'obri el termini de licitació de les obres de rehabilitació del Club Social La Manzanera

dimecres, 18 Novembre, 2020 - 14:45

L'Ajuntament de Calp ha publicat hui en el Perfil del Contractant del seu web la licitació de les obres de rehabilitació del Club Social així com l'execució de la passarel·la i regeneració costanera en la Cala Manzanera de Calp. Fins al 15 de desembre les empreses interessades podran presentar la seua oferta per a aquest projecte que està pressupostat en 1.361.863,80 €.

 

Es pretén recuperar, així, un dels emblemàtics edificis que forma part del conjunt arquitectònic dissenyat pel Taller d'Arquitectura de Ricardo Bofill a la fi dels 60 a la urbanització La Manzanera i que des de fa anys es troba en estat ruïnós.

 

El Club Social La Manzanera és una instal·lació recreativa situada al costat de la mar que albergava un restaurant, una zona de piscines i un xicotet embarcador. La seua posició exposada a l'acció marina i llargs anys d'abandó han portat a la instal·lació a un estat de deterioració greu.

 

La rehabilitació comprén el conjunt format pel propi edifici, les piscines exteriors i les escales d'accés des del penya-segat. Es pretén recuperar l'àrea respectant el seu disseny i estructura original, els seus característics finestrals circulars i els seus materials inicials.

 

Es tracta d'un espai singular, propietat del Ministeri de Medi Ambient en trobar-se dins del domini públic terreste i que juntament amb l'escullera i el front litoral va ser cedit en 2017 a l'Ajuntament per un període màxim de 30 anys, la qual cosa permetria al consistori calpí dur a terme la regeneració de la zona.

 

Precisament en aquesta licitació s'inclou aquesta regeneració del front litoral a través de la creació d'una passarel·la per als vianants d'uns 100 metres de longitud que connectarà el Club Social amb la cala de la Manzanera situada una mica més al sud. Per a això es regenerarà el talús i s'implantarà un sistema de contenció de materials despresos. L'itinerari per als vianants s'instal·larà sobreelevat respecte a la cota de la cala i tindrà dos metres d'amplària. El projecte contempla que s'execute amb una estructura de formigó donada la seua exposició a l'agressió marina.

 

L'obertura del període de licitació d'aquesta construcció coincideix amb l'avanç en els tràmits per a declarar Bé d'Interés Cultural (BIC) tant aquestes instal·lacions com els edificis de la Muralla Roja i Xanadú, també de Bofill, situats sobre el penya-segat en el qual es troba el Club Social.