Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Aguas de Calpe inicia la renovació de les conduccions d'aigua de Colari i Los Pinos

divendres, 11 Gener, 2019 - 11:45

Aguas de Calpe, empresa concessionària del servei de subministrament d'aigua, iniciarà la setmana vinent les obres de renovació de les conduccions d'aigua potable de la partida Colari i de dos sectors de la partida Los Pinos.


En la partida Colari, la instal·lació de 590 metres de noves canonades i l'execució de 5 nusos de connexió amb les actuals xarxes, permetrà deixar en desús 723 metres de canonades obsoletes, millorant l'eficiència i minimitzant el risc d'avaries. A més es renovaran 37 escomeses domiciliàries. La durada estimada dels treballs és de dos mesos i l'import de la inversió a realitzar ascendeix a 62.230,13€.

Pel que respecta a la partida Los Pinos, les obres es concreten en els sectors J i K. En aquest cas, s'instal·laran 1.244 metres de noves canonades de polietilé, amb 11 nusos de connexions amb la xarxa de canonades existents, i es renovaran 61 escomeses domiciliàries. La durada estimada dels treballs és de quatre mesos i l'import de la inversió a realitzar ascendeix a 114.409,14 €.


Amb aquestes obres es millora la qualitat del servei ja que s'eliminen els actuals trams de conducció situats a l'interior de parcel·les privades i, d'altra banda, s'optimitzen les condicions de subministrament quant a pressió i cabal es refereix. L'obra permet a més continuar amb el procés de racionalització de la xarxa de distribució municipal, ja que possibilita deixar en desús un total de 1.606 metres de conduccions de ferro galvanitzat, que havien quedat obsoletes.

El procés continu de renovació de conduccions que realitza Aigües de Calp és fonamental per a garantir la sostenibilitat del sistema de proveïment a Calp. Aquesta renovació de conduccions, juntament amb el sistema de telecomandament, la sectorització de la xarxa i la instal·lació de comptadors domiciliaris intel·ligents, incideixen sobre la millora del rendiment hidràulic que és actualment del 85%, el més alt de tota la comarca.