Arranca la primera actuació del Pla Edificant a Calp

divendres, 29 Novembre, 2019 - 09:45

Aquesta setmana s'ha iniciat la primera de les actuacions dins del Pla Edificant en el municipi, en concret es tracta de les obres de reforma completa dels servicis del CEIP Oltà. En l'actualitat l'edifici, construït en els anys 40 i ampliat en els 60, posseeix quatre servicis, dues en planta baixa i dues en planta alta. En aquests lavabos s'inclou el servici dels professors així com un xicotet quart de neteja. Els banys es van remodelar entre els anys 1999-2000, no obstant això, s'ha produït la deterioració normal per l'ús i antiguitat. .

 

Les obres consistiran a demolir els habitacles dels banys actuals i el mur divisor entre els dos servicis, així com els lavabos. Es modificaran els accessos, substituiran finestres, es renovaran les cisternes i comptarà amb una instal·lació sanitària, de lampisteria i elèctrica noves, se substituiran portes i s'adequarà l'espai a les noves necessitats. Les obres compten amb un pressupost de 101.923,40 € .

Aquest projecte va sorgir de la ronda de converses que l'Ajuntament va mantindre amb tots els directors i presidents de les AMPAS dels centres educatius de la localitat per a recopilar les necessitats en cadascun d'ells, amb l'objectiu de donar protagonisme a la comunitat escolar a l'hora de plantejar les sol·licituds del Pla Edificant.

 

Altres infraestructures dins del Pla Edificant són la construcció d'un segon Institut i la construcció d'un nou centre per al Col·legi d'Educació Especial*Gargasindi, precisament està previst que a l'estiu de 2020 es procedisca a la demolició de l'actual edifici com a pas previ per a iniciar les obres.