S'obri al trànsit el primer tram del viàri J

dijous, 27 Febrer, 2020 - 14:30

Hui s'ha obert al trànsit rodat el primer tram del viàri J, culmina així , després d'anys de gestions, una infraestructura essencial en el viari calpí. El viàri J, que segons acord plenari es denominarà avinguda Felip VI, permetrà desplaçar el trànsit rodat de la zona de platges cap a la carretera nacional sense passar per les avingudes Exèrcits Espanyols i Diputació, i per tant descongestionaran el trànsit del nucli urbà.

 

L'any passat es van iniciar les obres d'execució del viàri J, tram 1, concretament el tram que s'inicia en la rotonda de l'Avinguda de la Generalitat i finalitza en la partida Gargasindi. L'actuació ascendeix a 1.015.944,39 € dels quals la Diputació Provincial ha aportat el 75%, la qual cosa equival a 761.958,29 € i l'Ajuntament el 25% que es xifra en 253.986,10 €.

 

L'obertura d'aquest tram del viàri J, que passarà a dir-se avinguda Felip VI, és determinant per a la connexió de l'avinguda de la Generalitat amb la rotonda existent en la vinguda de Casanova a través de la Partida de Gargasindi en un sistema viari coherent, donant eixida a un entroncament viari de la xarxa primària que en l'actualitat es troba realitzat parcialment.

 

La infraestructura es completa amb la finalització dels trams VI, des de l'avinguda Casa Nova a l'avinguda Romania, i el tram VII, des de l'avinguda Romania a la rotonda del Carrer La Niña. Tots dos trams es troben en fase de redacció del projecte i finalitzaran aquesta mateixa legislatura.

 

Enguany es duran a terme les obres del pas sobre el barranc del Pou Roig amb l'avinguda dels Exèrcits Espanyols i amb l'avinguda de la Vall de Laguar. Aquesta infraestructura no forma part del viària J però és essencial per a completar el vial. Aquest vial, una vegada completat, permet desplaçar el trànsit rodat de la zona de platges cap a la carretera nacional sense passar per les avingudes Exèrcits Espanyols i Diputació, i per tant descongestionaran el trànsit del nucli urbà.

 

Aquest vial s'ha anat completant per fases, així l'any passat es va obrir un nou pont sobre el barranc del Pou Roig que connecta la zona esportiva amb l'avinguda Romania. Aquest pont , necessari per a connectar els diferents trams del viària J, va tindre un cost total de 394.703€, dels quals 344.993 € van ser finançats per la Diputació provincial i 39.710, 23 euros van ser aportats per l'Ajuntament. Per a poder dur a terme aquesta infraestructura, reflectida en el Pla General des de 1989, des de l'Ajuntament s'ha hagut d'arribar a acords amb els propietaris dels terrenys de la zona

 

L'alcaldessa, Ana Sala, ha assenyalat que “aquestes obres són essencials per a connectar la zona escolar i esportiva i evitarà els col·lapses que es produeixen a l'estiu i millorar la vida de tots els calpins, Calp serà un municipi més obert, ja no serà necessari entrar en el nucli urbà per a accedir a platges i urbanitzacions.”