divendres, 20 Novembre, 2020 - 11:45
 L'Ajuntament de Calp té previst incloure noves mesures de suport al sector empresarial de la localitat en els pressupostos municipals de 2021 amb la finalitat de pal·liar les pèrdues econòmiques causades per la crisi de la COVID-19. Així ho ha anunciat l'alcaldessa del municipi Ana Sala qui ha destacat que l'Ajuntament “ha de continuar treballant i fent costat al teixit empresarial calpí que tan mal ho està passant com a conseqüència d'aquesta pandèmia amb mesures que permeten dinamitzar el sector”.
 
L'alcaldessa ha avançat que aquestes mesures s'inclouran en un nou pla anomenat Pla Impulsa i que els taxistes, hostalers i comerciants seran els majors beneficiats. En eixe sentit, s'estudien línies d'ajudes per a subvencionar la compra d'estufes per a terrasses així com l'adquisició de programes informàtics o el suport a iniciatives d'innovació en aparadors. 
 
Aquestes ajudes se sumarien a unes altres ja aprovades enguany i que es continuaran aplicant en 2021 com la suspensió del cobrament de la taxa d'ocupació de la via pública amb terrasses així altres noves que entraran en vigor l'any vinent com la suspensió de la taxa per noves llicències d'activitat. Tampoc es cobrarà als taxistes i hotels l'ocupació de la via pública per la reserva d'aparcament. 
 
A més, aquest 2020 l'Ajuntament ja ha aprovat diferents línies d'ajudes contemplades en el Pla 'Resiste' i que s'han dut a terme enguany, ajudes dirigides al comerç local, a les dones emprenedores i negocis amb menys de tres anys així com la subvenció de la taxa de recollida de residus sòlids. També s'inclou la línia d'ajudes a l'oci nocturn que precisament s'ha publicat hui en el BOP amb la qual cosa els interessats podran sol·licitar-les a partir d'aquest dilluns 23 de novembre fins al 14 de desembre.