Día Internacional por la Eliminación de la Violencia Contra las Mujeres 2022
Concurso escaparates de Navidad 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
dijous, 22 Setembre, 2022 - 15:15

L'Ajuntament de Calp ha posat en marxa el servei de mediació MEDIAPROP per a la resolució de conflictes entre veïns. S'oferirà de manera gratuïta, finançat a través d'una subvenció de la Conselleria de Justícia i ho prestarà l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia d'Alacant (ICALI).

 

 

La mediació és una via alternativa a la resolució de controvèrsies que permet a les parts en conflicte arribar als seus propis acords sense la intervenció judicial i amb l'ajuda d'un professional mediador.

 

 

Es prestarà a Calp els dilluns i dijous de 9h a 13.30h en el jutjat de pau sota cita prèvia a través del correu mediaprop@icali.es; si bé també departaments com l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), Policia Local o Serveis Socials podran derivar als ciutadans a aquest servei.

 

 

La mediació pot respondre a controvèrsies de diferent índole des de conflictes familiars, veïnals o laborals. “Hem de saber que la mediació es tradueix en una via més ràpida, econòmica i sostenible tant per a les parts com per al sistema de Justícia”, ha assenyalat la delegada de Dénia de l'ICALI, Esperanza Tur Costa.

 

 

“No sols cal entendre aquest servei com una mediació a l'ús sinó que es tracta que el ciutadà se senta escoltat pels mediadors i li puguem donar algun tipus de solució”, ha destacat el coordinador de MEDIAPROP, Alberto Díez Veza.

 

 

Aquest servei serà prestat a Calp per un equip de 20 mediadors, advocats que han realitzat cursos especialitzats en mediació. El procediment s'estructura en una primera sessió informativa i les successives sessions necessàries per a arribar a determinats acords.

 

 

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha destacat la importància de comptar amb un servei d'aquestes característiques ja que d'aquesta manera “evitem en molts casos anar als tribunals per a la resolució d'un conflicte”, ha assenyalat l'alcaldessa de Calp Ana Sala.

 

 

Calp es converteix, així, en el primer municipi del partit judicial de Dénia a oferir aquest servei.

 

 

Sol·licita aquest servei ací.