Día Internacional por la Eliminación de la Violencia Contra las Mujeres 2022
Concurso escaparates de Navidad 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
divendres, 15 Juliol, 2016 - 09:30

Efectius d'Eulen, empresa encarregada del Servei de Socorrisme en les platges de Calp, junt amb agents de la Policia Local en col·laboració amb els responsables del Departament Municipal de Platges van dur a terme ahir un simulacre de rescat en la platja de l'Arenal-Bol.

 

En concret el simulacre ha consistit en un rescat en l'aigua. Un banyista, amb dificultats és detectat per les patrulles de socorristas que vigilen des de la costa, llançant-se a l'aigua per al seu remolc fins a la vora. Una vegada en la vora es procedix a l'avaluació i més tard al trasllat en l'ambulància al Centre de Salut.

 

Tot el simulacre s'ha realitzat amb èxit i dins dels temps corresponents, és a dir, el temps d'arribada del socorrista per a atenció de la víctima va estar per davall dels quatre minuts que establix la normativa per a este tipus de rescat.

 

L'objectiu d'esta iniciativa, que ha comptat amb la presència del Regidor de Platges, Jan Van Parijs, és establir un protocol per a actuar en cas d'emergència i mesurar els temps possibles en les intervencions. Amb això, es pretén llançar un missatge de tranquil·litat i seguretat als banyistes ja que en cas d'accident real els encarregats del servei de socorrisme estan preparats per a actuar amb la màxima celeritat.