divendres, 17 Maig, 2019 - 11:15

L'Ajuntament de Calp ha convocat el VIII Concurs d'engalanat de balcons i negocis del barri antic. A partir d'enguany el certamen portarà el nom de Kini Pastor, en homenatge a aquest calpí mort recentment i que va estar molt implicat en el concurs. De fet, va guanyar totes les edicions del certamen.

Aquesta iniciativa té com a fi promoure entre els veïns i comerciants del centre històric la cura i ornamentació dels seus habitatges amb la finalitat que resulten més atractives i constituïsquen un motiu més de visita de la part antiga del municipi. El concurs consisteix en dues modalitats: l'engalanat de balcons i façanes particulars i d'altra banda, de façanes de negocis.

Els elements decoratius per a engalanar els balcons i negocis són de lliure elecció però sempre que respecten els vials, voreres i entrades a habitatges d'altres veïns i es valorarà el disseny, l'originalitat, l'ús de materials reciclats, ignífugs i no contaminants, així com l'ús de plantes naturals, la innovació i l'harmonia del conjunt.

Totes les persones interessades a participar podran inscriure's mitjançant estancia en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) o a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Calp, si bé els negocis interessats hauran de fer-ho a través de mitjans electrònics ja que la llei obliga a totes les persones jurídiques a relacionar-se amb les Administracions públiques per aquests mitjans. Per a això necessitaran disposar de certificat digital.

El termini d'inscripció en el concurs finalitza el 29 de juny. Els treballs d'engalanat podran dur-se a terme a partir de la data d'inscripció en el concurs fins al 7 de juliol a les 12 hores. El jurat visitarà els treballs a partir del 8 de juliol. S'atorgaran tres premis per categoria: el primer dotat amb 500 euros, el segon amb 350 i el tercer amb 150. Els participants en el concurs hauran de mantindre l'engalanat dels seus balcons o façanes fins al 31 d'octubre.