Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

El Ministeri d'Hisenda aprova finançar amb 782.000 euros els tres primers projectes de l'EDUSI de Calp

dijous, 14 Febrer, 2019 - 14:30
El Ministeri d'Hisenda ha donat la seua aprovació al finançament dels tres primers projectes que es duran a terme a Calp en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (EDUSI) per valor de 782.000 euros, sufragats en un 50 per cent a través els Fons FEDER i l'Ajuntament de Calp.
 
 
 
Es tracta de la implementació tecnològica del Pla de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) de Calp, accions per al foment de l'accessibilitat i transparència tecnològica dels serveis d'administració electrònica a l'Ajuntament i la creació de l'Oficina Turística del Segle XXI.
 
 
 
Aquestes iniciatives formen part d'un dels objectius temàtics de l'EDUSI que té com a fi millorar l'ús i la qualitat de les TIC així com facilitar l'accés a aquestes tecnologies, impulsar el desenvolupament i eficiència de l'Administració i promocionar els actius turístics de Calp.
 
 
 
D'aquesta manera, a través d'aquest finançament es durà a terme la posada en marxa del Pla de Destinació Turística Intel·ligent i concretament, la instal·lació de tecnologia de captació i gestió de dades turístiques, és a dir, sensors que monitoritzaran diferents aspectes del municipi, ja siga el trànsit i places d'aparcament, el consum d'aigua, la quantitat de residus, el nombre de turistes a les platges, etc.; així com un quadre de comandament de control on es registraran totes aquestes dades. La recopilació d'aquesta informació, que es podrà consultar en temps real, té com a fi millorar els serveis oferits al turista a més de ser una destinació més eficient en la gestió dels seus recursos.
 
 
 
D'altra banda, es finançarà l'adquisició de l'equipament tecnològic destinat a l'Oficina Turística del Segle XXI, que estarà situada en un immoble adquirit recentment per l'Ajuntament al carrer Llibertat. Es tracta d'un nou espai d'informació turística que facilitarà la informació 24 hores al dia i 7 dies a la setmana mitjançant les TIC.
 
 
 
A més, es finançaran accions per a fomentar la formació dels ciutadans en l'ús de l'Administració electrònica així com l'adaptació de la web municipal perquè siga més accessible a tots els ciutadans, inclosos els que presenten deficiència visual o auditiva. També es pretén aconseguir una major transparència de manera que els ciutadans puguen conéixer quina part dels seus impostos va destinada a les diferents actuacions que es duguen a terme des de l'Ajuntament.
 
 
 
Els 782.000 euros amb què es finançaran aquests tres primers projectes formen part dels 6.134.522 euros d'inversió que tindrà lloc en el municipi dins del projecte EDUSI.