El govern local destinarà 1 milió d'euros per als afectats per l'estat d'alarma

dijous, 26 Març, 2020 - 15:15

El govern local de Calp ja ha preparat un paquet de mesures per a fer front a les conseqüències del coronavirus i de la situació d'estat d'alarma, i per a dur a terme aquestes mesures es realitzarà una modificació pressupostària que permetrà comptar amb 1 milió d'euros.

L'alcaldessa, Ana Sala, ha anunciat que s'estableixen diverses línies d'actuació, d'una banda mesures d'ajuda d'emergència social que s'activaran immediatament i que permetran atendre aquelles persones més vulnerables, famílies en risc d'exclusió la situació de la qual s'ha vist agreujada amb l'estat d'alarma.

 

Una altra línia d'actuació és l'ajuda al comerç i als autònoms, motor de l'economia, per a promoure l'activitat econòmica quan acabe la situació d'estat d'alarma. L'objectiu és impulsar la recuperació econòmica el més prompte possible.

 

A això s'uneixen una sèrie de mesures fiscals com l'eliminació o reducció de determinades taxes, com l'ocupació de via pública o mercats ambulants, o l'ampliació del pagament de l'IBI. L'Ajuntament ha acordat suspendre durant el temps de duració de l'estat d'alarma tots els pagaments i tributs municipals. A més el pagament del rebut de març de l'Escola Infantil Silene d’Ifac ja s'ha suspés.

Segons l'alcaldessa “es tracta de mesures per a ajudar a les persones però també a les empreses i comerços que generen ocupació i que s'han vist obligades a tancar amb l'estat d'alarma, aquestes mesures permetran recuperar l'activitat econòmica el més prompte possible i esmorteir les pèrdues derivades del tancament de negocis”.