Calp celebra aquest cap de setmana el “Mig Any” fester

dimecres, 3 Abril, 2019 - 13:45

L' Associació de Moros i Cristians “Santíssim Crist de la Suor” celebrarà aquest cap de setmana els actes del “Mig Any” que suposa l'equador de l'any fester i permet la presentació dels càrrecs festers de 2019 i el comiat dels del passat any.

 

Així, el divendres les diferents “filaes” soparan en les kábiles per a iniciar a les 23.50 hores les “entraetes” que recorreran diferents carrers del poble des de la plaça Arco Iris. En finalitzar el públic assistent podrà gaudir d'una nit de xarangues.

 

El dissabte serà el dia més important de les festes. Al matí, a les 12.30 hores se celebrarà una cercavila a càrrec de la banda juvenil de la Banda de Calp des de la plaça del Mosquit. A les 18.00 hores totes les filaes mores i cristianes es concentraran al Parc de l'Arc de Sant Martí per a iniciar una cercavila que portarà als festers fins a l'Auditori de la Casa de Cultura. Allí se celebrarà, a les 19 hores, l'acte més esperat: el canvi, comiat i presentació de càrrecs festers de 2018 i 2019. Aquest serà el moment en què José Angel Montaner i Irene Pastor, de la Filà Berberiscos, i Pedro Fluixà i Ana Monjo, de la Filà Mossàrabs s'acomiadaran com a Capità Moro i Favorita i Capità Cristià i Primera Dama respectivament, per a donar pas als Capitans de 2019, Vicente Ferrández de la Filà Califach i Ramón López de la Filà Marins Corsaris, acompanyats per la favorita, M.ª Carmen López , i la Primera Dama, Eva Císcar.

 

Un altre dels càrrecs rellevants és el de Banderera de l'Associació de Moros i Cristians que enguany recaurà en Jennifer Ortiz , que prendrà el relleu de Loli Navas, de la Filá Moriscos. Quant als alferes moro i cristià, Jaime González, de Califach, i Antonio Moll de Marins Corsaris, passaran el testimoni a Carlos Ferragut, de Templaris, i Gorka Rodríguez ,d'Almoràvides. El diumenge s'iniciarà els jocs infantils que s'instal·laran al carrer Conde d'Altea i el tradicional concurs de paelles. A la vesprada se celebrarà la desfilada infantil de caps i esquadres.