Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
Manipulador de Alimentos e Introduccion a los Alergenos - Diciembre 2019.jpg
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

Calp celebra aquest cap de setmana el “Mig Any” fester

divendres, 20 Abril, 2018 - 11:00

L' Associación de Moros i Cristians “Santíssim Crist de la Suor” celebrarà aquest cap de setmana els actes de el “Mig Any” que suposa l'equador de l'any fester i permet la presentació dels càrrecs festers de 2018 i el comiat dels del passat any.

 

Així, hui les diferents “filaes” soparan en les kábiles per a iniciar a les 23:50 hores les “entraetes” que recorreran diferents carrers del poble des de la plaça Arco Iris. En finalitzar el públic assistent podrà gaudir d'una nit de xaranga en la plaça del Mosquit.

 

El dissabte serà el dia més important de les festes. A les 12:30 hores se celebrarà una cercavila a càrrec de la banda juvenil de la Banda de Calp des de la plaça del Mosquit. A les 18:00 hores totes les filaes mores i cristianes es concentraran en el Parc del Arco iris per a iniciar una cercavila que portarà als festers fins a l'Auditori de la Casa de Cultura.

 

Allí se celebrarà, a les 19 hores, l'acte més esperat: el canvi, comiat i presentació de càrrecs festers de 2017 i 2018. Est serà el moment en què Aaron Garcia i Miranda Ferrer, de la Filà Tuareg, i Francisco Penella i Ángela Pineda, de la Filà Contrabandistes s'acomiadaran com a Capità Moro i Favorita i Capità Cristiano i Primera Dama respectivament, per a donar pas als Capitans de 2018, José Angel Montaner de la Filà Berberiscos i Pere Fluixà de la Filà Mossàrabs d’ Ifac, acompanyats per la favorita, Irene Pastor, i la Primera Dama, Anna Monjo.

 

Un altre dels càrrecs rellevants és el de Banderera de l'Associació de Moros i Cristians que enguany recaurà en Loli Navas, de la Filá Moriscs, que prendrà el relleu de, M.ª del Mar Ribes, de la Filà Mascarats. Quant als alféreces moro i cristià, Gorka Xamaní, de Berberiscos, i Marcos Lozano, de Mossàrabs, passaran el testimoni a Jaime González, de Califach, i Antonio Moll de Marins Corsaris.

 

Com a novetat, en aquest acte es presentarà el vídeo que, amb motiu del 40 aniversari de les festes de moros i cristians, va elaborar el departament d'Imatge i Promoció Institucional de la Diputació provincial el passat mes d'octubre. Un vídeo amb el qual la Diputació inicia una sèrie de programes sobre les festes dels pobles de la província i que es projectarà en el transcurs de l'acte d'intercanvi de càrrecs festers.

 

El diumenge s'iniciarà amb els jocs infantils que s'instal·laran en el carrer Conde d'Altea i el tradicional concurs de paelles. A la vesprada se celebrarà la desfilada infantil de caps i esquadres.