Manos Unidas obri el seu tradicional mercat per a recaptar fons per a equipar un hospital a l'Índia

dijous, 20 Febrer, 2020 - 12:15

Manos Unidas de Calp obri des de hui i fins al dijous de la setmana vinent el seu tradicional mercat amb l'objectiu de recaptar fons destinats a la reforma i equipament d'un hospital rural en l'estat de Maharashtra a l'Índia. El mercat, com en anys anteriors, se situa en la Kábila Mascarat, en el carrer de Fora.


 

El mercat és una acció més d'aquesta dinàmica associació calpina que porta cinquanta-dos anys participant en nombrosos projectes de cooperació amb el Tercer Món. A aquest mercat s'uneix la participació de Manos Unidas en la Fira de Nadal així com la campanya de venda de plantes per San Valentin.


 

Enguany el projecte assignat al grup de Manos Unidas de Calp és un programa per a la millora de l'atenció sanitària mitjançant la reforma i equipament d'un hospital rural a l'Índia. El projecte inclou la reforma de l'hospital existent amb una ampliació de l'UCI i el seu equipament mitjançant l'adquisició de 3 incubadores, un respirador, un aparell de Raigs X, un ecògraf, 4 monitors mèdics i una unitat de refracció oftalmològica. Es calcula que el projecte tindrà 65.00 beneficiaris directes i permetrà millorar les condicions sanitàries dels districtes de Chandrapur i Gadchiroli en l'estat de Maharashtra.


 

Manos Unidas va complir en 2018 el seu 50 aniversari a Calp. En l'actualitat, engloba a un centenar de dones que col·laboren en diferents iniciatives i activitats amb l'objectiu de recaptar diners per a un projecte concret de cooperació que és assignat des de l'associació provincial de Manos Unidas. L'associació està presidida actualment per Pepita Ferrer.

Aquesta associació desenvolupa imaginatives idees per a recaptar fons, així a Calp ja és tradicional la Campanya de Sant Valentín en la qual es distribueixen plantes que són portades directament de casa a casa o els mercats de Maons Unidas en el qual es venen objectes donats pels comerços o particulars, treballs realitzats per les associades, i sobretot gastronomia casolana, plats tradicionals elaborats per les pròpies associades.

Una dada important és el fet que els projectes assignats responen a necessitats reals i sol·licitades amb anterioritat. Al llarg de tots aquests anys la recaptació s'ha destinat a la creació d'hospitals o centres infantils, programes contra la desnutrició, adquisició de maquinària agrícola, creació d'orfenats, instal·lació d'enllumenat o escoles en els llocs concrets on són necessaris.