L'Ajuntament inicia la posada en marxa del Pla d'Igualtat Intern

dijous, 26 Desembre, 2019 - 12:45

L'Ajuntament de Calp ha creat la Comissió d'Igualtat que serà l'encarregada de posar en marxa el I Pla d'Igualtat Intern de l'Ajuntament. Aquesta comissió està presidida per la regidora de RH, Ana Perles, i composta per representants de cada sindicat, del departament de Recursos Humans i d'Igualtat.

 

Totes les administracions públiques estan obligades a comptar amb un pla d'igualtat que implica el compromís institucional d'executar-lo. Es tracta d'un document que reculla les possibles desigualtats de gènere dins de la plantilla de l’Ajuntament després d'un diagnòstic de situació i enquestes dirigides al conjunt de la plantilla. Això permetrà establir uns objectius i estratègies per a previndre possibles discriminacions per sexe i erradicar les detectades.

 

Aquest document ha de ser acordat per la Mesa de Negociació i elevat a ple després de l'acord. Per això s'ha creat la Comissió d'Igualtat on es negociaran les mesures del pla. El pla aborda 7 àrees: àrea de RH, selecció i contractació de personal, àrea de promoció professional, àrea de formació, àrea de retribucions, àrea de conciliació laboral i familiar, àrea de prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe i àrea de sensibilització i formació en matèria d'igualtat i comunicació no sexista.

 

El pla tindrà una vigència de 3 anys (2019-2022). Una vegada acordat es donarà a conéixer a tota la plantilla i el seu seguiment i avaluació es durà a terme per la Comissió d'Igualtat.