L'Ajuntament de Calp llançarà una campanya de conscienciació per a la retirada d'excrements abans de començar a multar

dimarts, 14 Gener, 2020 - 09:30

L'Ajuntament de Calp posarà en marxa una campanya de conscienciació ciutadana per a la recollida d'excrements de les mascotes durant els pròxims dos mesos i durant aquest temps no s'aplicaran multes per aquest fet. Així ho ha anunciat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, en el ple celebrat ahir en el qual es va aprovar de manera definitiva la modificació de l'Ordenança de Convivència Ciutadana en l'Espai Públic que preveu castigar amb multes de fins a 650 euros als propietaris que no arrepleguen els excrements de les seues mascotes o que no netegen amb aigua l'orí d'aquestes.

 

Es pretén d'aquesta manera assegurar la salubritat de la via i espais públics, i evitar la degradació del mobiliari urbà. “L'objectiu d'aquesta ordenança no és sancionar sinó conscienciar els ciutadans perquè entre tots fem que Calp siga una ciutat més neta”, ha assenyalat l'alcaldessa.

 

En aquest sentit, l'Ajuntament repartirà de manera gratuïta 4.000 botelles perquè els ciutadans puguen netejar els orins de les seues mascotes. Això s'acompanyarà d'una campanya informativa per a donar a conéixer l'ordenança.

 

La modificació d'aquesta ordenança ha comptat amb els vots favorables de PP, Ciutadans i Defendamos Calpe, l'abstenció del PSOE i els vots en contra de Compromís.

 

Ordenança Zona Blava

 

D'altra banda, el ple ha aprovat de manera definitiva la modificació de l'Ordenança Municipal de Circulació amb Regulació de l'Estacionament amb Limitació Horària i ha incorporat algunes de les al·legacions presentades per l'Associació d’Empresa i Comerç de Calp (AEMCO). D'aquesta manera no s'establirà un tiquet setmanal com es preveia al principi per a així incentivar la rotació de vehicles i el nombre màxim de targetes d'aparcament per als vehicles d'empresa i empleats dels comerciants de les zones afectades de la zona blava serà finalment de quatre i no de huit targetes com s'havia estipulat inicialment, encara que els comerciants havien sol·licitat que foren dos.

 

D'altra banda, a proposta del regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit de l'Ajuntament de Calp, Domingo Sánchez, tindran la consideració de comerciants – i per tant, podran beneficiar-se d'aquestes targetes – les persones que exercisquen la seua activitat en un establiment situat en carrers que sense tindre zona blava són adjacents a unes altres que sí que la tenen. Es tracta dels carrers Portalet, Almendros, Azorín, Navío, Delfín, Huelva, Oscar Esplá, Goleta, Blasco Ibáñez, Benidorm i plaça Ifach.

 

Així doncs, es mantenen les altres novetats que s'havien introduït en la modificació de l'ordenança com la tarifa mínima de 20 minuts, l'exempció de pagament per als vehicles amb el distintiu ambiental de 0 emissions o la creació d'una zona taronja mixta en el barri antic que funcionarà de l'1 de maig al 31 d'octubre amb una tarifa única entre les 18 i les 21 hores. Es tracta de facilitar l'aparcament durant la jornada laboral però limitar-lo a les vesprades.

 

Aquesta ordenança servirà de marc d'actuació per a les empreses que opten a la licitació de la zona blava. Està previst que aquesta mateixa setmana s'òbriga el termini de presentació d'ofertes.

 

L'aprovació definitiva de la modificació d'aquesta ordenança ha comptat amb els vots a favor de PP, Ciutadans i PSOE, l'abstenció de Compromís i els vots en contra de Defendamos Calpe.

 

Dedicacions exclusives

 

D'altra banda, el ple ha aprovat amb els vots a favor del PP, Ciutadans i Psoe, l'abstenció de Compromís i els vots en contra de Defendamos Calpe augmentar en dues les dedicacions exclusives de la corporació municipal que correspondran al regidor de Turisme i Comerç Paco Avargues, i al regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Domingo Sánchez (aquest últim disposava fins al moment de dedicació parcial al 80%).