L'Ajuntament de Calp inicia el procés de licitació de la zona blava

divendres, 17 Gener, 2020 - 14:30

L'Ajuntament de Calp ha publicat hui en el Perfil del Contractant del seu web municipal l'anunci de licitació de la concessió del servei d'estacionament regulat en la via pública i la retirada de vehicles del municipi amb la qual cosa demà s'obri el termini perquè les empreses interessades en la gestió de la zona blava presenten les seues propostes. El contracte inclou també la prestació del servei de grua.

 

Segons el nou plec, l'estacionament limitat a Calp afectarà un total de 2.137 places i continuarà distribuint-se en tres zones: blau (de dilluns a dissabtes no festius tot l'any), verd (de dilluns a divendres no festius als matins tot l'any) i taronja (de l'1 de juliol al 31 d'agost en la zona de platges). Es crearà una zona taronja mixta en el barri antic que funcionarà de l'1 de maig al 31 d'octubre entre les 18 i les 21 hores.

 

Amb el nou contracte s'amplien els carrers afectats per l'estacionament limitat amb la finalitat de facilitar la major rotació possible de vehicles en zones on es concentren els serveis de la localitat així com en unes altres molt concorregudes com a les platges durant l'estiu. Entre els canvis introduïts destaca la inclusió com a zona verda de part de l'avinguda Masnou i els carrers Benissa, Murillo i Isaac Peral.

 

Quant a les tarifes seran les propostes pel licitador en la seua oferta, si bé hauran de respectar el límit màxim fixat en les prescripcions tècniques del contracte, el mateix que ja s'establia en l'anterior licitació. Aquest serà en les zones blava i verd de 0.90 euros l'hora per als turismes i de 0.45 euros l'hora per als comerciants i residents i en la zona taronja d'1 euro l'hora i 0.50 euros l'hora per als comerciants i residents. En la nova zona taronja mixta s'establirà una tarifa única de cinc euros.

 

Quedaran exempts de pagament els vehicles amb el distintiu ambiental de 0 emissions i, com era fins al moment, els discapacitats.

 

D'altra banda, el nombre màxim de targetes d'aparcament per als vehicles d'empresa i empleats dels comerciants de les zones afectades de la zona blava serà de quatre.

 

Així mateix, com a novetat, tindran la consideració de comerciants – i per tant, podran beneficiar-se d'aquestes targetes – les persones que exercisquen la seua activitat en un establiment situat en carrers que sense tindre zona blava són adjacents a unes altres que sí que la tenen. Es tracta dels carrers Portalet, Ametlers, Azorín, Navili, Dofí, Huelva, Oscar Esplá, Goleta, Blasco Ibáñez, Benidorm i plaça Ifach.