divendres, 15 Octubre, 2021 - 12:00

Del 19 al 21 d'octubre Calp acull unes jornades per a tractar els problemes de resiliència al canvi climàtic de les ciutats i com mitigar els seus efectes a través de la tecnologia i nous models econòmics i els seus compromisos amb els objectius de desenvolupament sostenible. Les jornades, organitzades per l'Ajuntament i Aguas de Calpe, se celebraren al Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova i la inscripció és gratuïta.

Aquestes jornades són la primera iniciativa dins dels cursos de tardor “GoCalp” que tindran caràcter anual i que concentraran a Calp a experts en canvi climàtic, sostenibilitat, economia circular, etc. per a debatre entorn d'aquestes matèries. En aquesta edició les jornades s'estructuren entorn de tres blocs: ciutats resilients i sostenibles, turisme sostenible i economia circular i objectius desenvolupament sostenible.

Les jornades han sigut presentades per Juan Luís Pozo de Global Omnium i Juan Manuel del Pino, regidor de Territori i Medi Ambient de l'Ajuntament de Calp. Del Pino, ha assenyalat que “volem liderar el coneixement en matèria de desenvolupament de ciutats sostenibles, ciutats capaces d'enfrontar-se al canvi climàtic i les seues conseqüències. Amb aquests cursos volem analitzar la situació en la qual ens trobem i ser un fòrum de coneixement que permeta tindre les eines necessàries amb les quals enfrontar-nos a la realitat que se'ns aveïna”.

Les jornades comptarà amb ponències i taules redones en les quals participaren experts com el catedràtic de la UA i expert en climatologia, Jorge Olcina, la directora de la Fundació Empresa i Clima, Elvira Carles, el director de la càtedra de la Unesco, Pere Fullana, el director de la revista aGoa, José Sierra, etc.

El bloc de Turisme Sostenible comptarà amb la participació del director general de turisme Herik Campos, el director de VisitValencia Antonio Bernabé, la directora de Turisme de Galícia, María Nava Castro, el CEO de Templa Consulting, Mariano Torres entre altres.

En el bloc d'Economia Circular i ODS participaran la directora executiva del Pacte Mundial Cristina Sánchez, el director de Màrqueting Estratègic de AENOR, Javier Mejia, el director de l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, Manuel Civera, Javier Cervera de Balearia, Amaia Rodríguez de Gravity Wave, Carlos Martínez de CMplastik, la doctora de la Universitat de Navarra, Maite Aldaia o José Magro de AENOR entre altres.

El curs serà presencial i gratuït i els interessats poden inscriure's en el correu sostenibilidad@globalomnium.com o en el telèfon 618 18 21 89.