Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

L'ermita de Sant Joan i Les Cases de Torrat celebren el seu tercer centenari amb una jornada divulgativa

dimarts, 13 Juny, 2017 - 11:45

Torrat” compleixen 300 anys, i per a celebrar-ho l'Ajuntament, l'Associació Cultura Roger de Lauria i Associació Veïnal Gent de la Cometa han organitzat una jornada divulgativa i d'estudi d'aquest conjunt d'interès històric i religiós situat en la partida de la Cometa.

 

El divendres, 16 de juny, a les 20:30 hores en el Saló Blau de la Casa de Cultura se celebrarà una presentació i s'emetrà un video homenatge a l'historiador calpí Jaume Pastor i Fluixà.

 

El dissabte, 17 de juny, tindrà lloc la jornada divulgativa i d'estudi que s'iniciarà a les 10 hores en el Saló Blau i constarà d'un total de sis presentacions que tractaran diversos aspectes de la partida de la Cometa, Les Cases de Torrat i l'ermita, en el seu aspecte festiu, les infraestructures i tradicions, les relacions humanes i culturals, l'arquitectura i toponímia, etc.

 

En les ponències participaran historiadors, periodistes, politics, cronistes i veïns de Calp coneixedors de la història i les tradicions d'aquesta partida rural.

 

La Cometa és una partida situada a 3'5 quilòmetres de Calp, l'ermita compon un conjunt d'interès històric-religiós format per edificacions d'una antiga masia fortificada construïda a la fi del s. XVIII o principis del S. XVIII. S'estima que l'ermita, construïda sota la advocación de S. Juan Bautista, va ser l' oratori particular de les fortificacions de la zona rural de la Cometa. Enfront de l'ermita, es troben dos "riu-raus" i existeixen encara tres pous, un d'ells conservant la seua coberta cònica, un aljub i un sistema per a la recollida de pluvials. En la Cometa se celebren anualment les festes de Sant Joan, el 24 de Juny.