S'inicien les obres del vial determinant per a iniciar les obres de la passarel·la

divendres, 19 Febrer, 2021 - 13:15

Aquesta setmana s'han iniciat les obres de pavimentació i enllumenat del vial de D7, que s'inicia en l'avinguda Diputació i finalitza en un vial de la partida Benicolada. L'obertura d'aquest vial és determinant per a iniciar les obres de la passarel·la sobre la N332, ja que és la que donarà eixida als veïns de la zona l'accés actual de la qual desapareixerà amb la construcció de la passarel·la.

 

El viari previst disposarà d'un ample de 6 metres i una longitud total de 163 metres distribuïts en 112 metres de vial de nova creació i 51 en vial a remodelar. Les obres projectades asseguren millorar l'accessibilitat enfront de la situació actual, ja que inclouen voreres i passos per als vianants i lluminàries led. Les obres han sigut adjudicades a l'empresa Categor Obres i Projectes per 100.126€.

 

La importància d'aquest vial consisteix en el fet que la seua execució és requisit indispensable per a iniciar les obres de l'anhelada passarel·la sobre la N332.

 

El projecte del Ministeri contempla la construcció de carrils de canvi de velocitat i la construcció de la passarel·la per als vianants que facilite la connexió entre la zona residencial i a l'estació del tren amb el nucli urbà de Calp. No obstant això les obres de la passarel·la suposen anul·lar l'actual accés a la zona residencial de Benicolada, per això és fonamental dur a terme aquest nou vial que d'entrada i eixida als veïns des de l'avinguda Diputació.

 

En 2015 l'Ajuntament va culminar l'adquisició dels 5.176,78 metres quadrats necessaris per a la construcció d'aquesta obra demandada durant molt de temps pel municipi, ja que permetrà als veïns creuar peatonalment aquesta carretera per a accedir des del nucli urbà a l'estació de ferrocarril i a les urbanitzacions d’Oltà., eliminant així un dels punts més perillosos del municipi.