Entrades escalonades i protocol COVID en el inici del curs a Calp

divendres, 4 Setembre, 2020 - 09:45

 Els centres escolars calpins i la Regidoria d'Educació, amb la intervenció de la Conselleria i la Regidoria de Seguretat Ciutadana han preparat en les últimes setmanes els plans i protocols anti covid davant l'imminent inici del curs.

 

Des de l'Ajuntament, i a sol·licitud dels directors dels centres, s'ha procedit a obrir noves portes d'accés en els col·legis Azorin i Gabriel Miró que faciliten l'accés dels alumnes als centres amb seguretat i evitant aglomeracions.

 

De la mateixa manera des de l'inici de curs es procedirà a tallar el carrer Oppenheim del CEIP Mediterrani i el carrer Miguel Hernández del CEIP Azorin, per a disposar de major espai i facilitar l'accés als centres.

 

La Regidoria d'Educació ha col·locat dispensadors de gel en tots els col·legis i s'encarregarà de garantir el subministrament d'hidrogel, sabó, i paper d'un sol ús, hi haurà una persona encarregada de la neteja que durant tota la jornada educativa (de 10.00 a 17.00 h.) durà a terme diferents tasques de neteja.

 

Les entrades seran escalonades, i depenen de l'organització de cada centre, encara que s'opta per accedir als edificis des de diferents portes del centre. Així en el CEIP Oltà els dos primers dies del curs els alumnes entraran entre les 9:00 i les 9:40, s'utilitzaran els quatre accessos al centre (pati d'infantil, pati central, pati principal, pati principal rampa) i la situació es normalitzarà a partir del dia 9 amb entrades a les 9.00, 9.05 i 9.10

 

En el CEIP Azorín en canvi s'estableixen del 7 a l'11 de setembre entrades escalonades entre les 9 i les 10:45 i eixides també escalonades entre les 12 i les 13 hores en funció dels diferents cursos.

El col·legi Gabriel Miró ha realitzat dos torns d'entrada, un a les 9: 00 un altre a les 9:15 , i dos torns d'eixida, un a les 12:45 i un altre a les 13 hores. En el CEIP Mediterrani s'estableixen torns d'accés escalonat entre les 9:00 i les 9:30, tant per l'avinguda Masnou com pel carrer Oppenheim.

 

La regidora d'educació, Rebeca Merchan, ha assenyalat que "des de març, tota la Comunitat educativa s'ha vist obligada a fer front a una situació sanitària de molt difícil maneig. M'agradaria deixar constància de l'esforç realitzat per part de l'equip d'Educació de l'Ajuntament de Calp, que porta mesos donant-lo tot per contribuir a la seguretat dels més xicotets. Així mateix, crec que la labor dels professors i directors en aquesta història ha sigut fonamental, ja que han hagut de fer front a situacions una miqueta rocambolesques, com l'elaboració pròpia de Plans de Contingència, que més tenien a veure amb Sanitat, que amb la seua vertadera professió. La meua admiració i respecte per ells. I finalment, agrair la col·laboració dels meus companys regidors Domingo Sánchez, i Juan Manuel Del Pino per la seua capacitat de treball en equip i disposició a col·laborar davant una crisi educativa i sanitària sense precedents".

 

Merchan també ha afegit que "en relació a possibles canvis que poden trobar-se els nostres fills en arribar al col·legi, vull insistir en l'ús de la màscara, que resulta obligatòria a partir de 6 anys (han de portar una posada i una altra de recanvi), els grups bambolla, la rentada de mans obligatori (entre 5 i 6 vegades durant la jornada) i les fonts, que molt probablement les troben tancades, per això és important que per part dels pares posem especial atenció a això, i ens assegurem que el nostre fill porte botella d'aigua reutilitzable i emplena al col·le. Des de l'Ajuntament facilitarem algunes botelles per a possibles distraccions”.