La implantació de la fibra òptica arriba ja al 70% en el nucli urbà

dimarts, 20 Febrer, 2018 - 14:15

L'Ajuntament de Calp porta un temps impulsant el desplegament de fibra òptica a Calp en els termes que estableix la normativa. Un total de cinc empreses han presentat al Consistori un pla de desplegament d'aquesta tecnologia que ha sigut revisat i autoritzat per l'Ajuntament complint el marc legal vigent.

 

Es calcula que la fibra òptica arriba ja al 70% de la població en el nucli urbà i s'està començant a implantar en la zona de platges i urbanitzacions. El propòsit primordial de l'Ajuntament és minimitzar les rases i obres que puguen causar molèsties als ciutadans, en aquest sentit s'ha aconseguit que les mercantils instal·ladores utilitzen les canalitzacions de telefonia per a minimitzar les molèsties o que es facen tendits en les façanes.

 

La fibra òptica afavoreix la modernització, possibilita la navegació per internet a alta velocitat i amb amples de banda més estables, és més ràpid i segur i millora la recepció de la televisió digital. Encara que, segons la normativa, la instal·lació de fibra òptica corresponga a les empreses habilitades, l'Ajuntament és el que autoritza i revisa el desplegament en el municipi.