El Gran Fondo Vuelta Turística Calp i la I Marxa BTT Calp, dos proves per a promocionar el ciclisme en la localitat

dimecres, 7 Setembre, 2016 - 09:00

Ahir es van presentar en la Casa de Cultura dos esdeveniments esportius que tenen el ciclisme com a protagonista i que se celebraran a Calp el pròxim mes de novembre: el Gran Fondo Volta Turística Calp i la I Marxa BTT Calp. L'objectiu de les dos proves és disfrutar del ciclisme i dels paisatges de Calp i de la Marina Alta i al mateix temps promocionar la localitat per a la pràctica d'este esport.

 

El Gran Fondo Vuelta Turística Calp tindrà lloc el 13 de novembre i consistirà en una marxa que permetrà als seus participants recórrer les carreteres per les quals entrenen alguns dels millors equips professionals del món. Es tracta d'una prova cicloturista que s'ha realitzat en anys anteriors i ara es pretén reactivar amb un nombre més gran de participants i a un nivell més professional (disposarà d'assistència mecànica en pista, servei mèdic, avituallaments...). Tindrà eixida i meta a Calp i realitzarà un circuit per la Marina Alta de 170 km a través dels mítics ports de la comarca pels quals ha passat la Vuelta a España en estos últims anys: Puig de la Llorença, Coll de Rates i la Vall d'Ebo.

 

A més, s'ha previst un mig fons per a tots aquells que s'inicien en el ciclisme, de 81 km. Les dos carreres comptaran amb l'assistència de la Guàrdia Civil que obrirà i tancarà el trànsit.

 

D'altra banda, el 20 de novembre se celebrarà la primera marxa de bicicleta de muntanya de localitat, la I Marxa BTT Calp, una modalitat esportiva que compta amb nombrosos seguidors a Calp. Organitzada pel Club Ciclista Calp, la prova pretén donar a conéixer els camins més singulars i divertits del municipi per a la pràctica d'este esport i disfrutar de l'afició per la bicicleta i les muntanyes.

 

La marxa consistirà en una ruta circular de 32,8 km que transcorrerà pels termes municipals de Calp i Benissa, majoritàriament per pistes de terra sense asfaltar. Partirà a les 9.30 del matí de l'avinguda de l'Esport – enfront del pavelló municipal – i comptarà amb dos avituallaments. Està prevista una participació màxima de 250 ciclistes, que hauran de tindre com a mínim 16 anys. Els organitzadors estimen la dificultat del recorregut com mitjana i destaquen que tots els participants tindran opció a realitzar-la d'acord amb les seues possibilitats físiques.