Calp inicia la millora dels passos de zebra per a evitar relliscades

Dilluns, 7 Setembre, 2020 - 11:45

L'Ajuntament de Calp ha iniciat hui les obres de millora dels passos de zebra del municipi amb l'objectiu d'evitar relliscades i caigudes donada l'acusada pendent d'alguns carrers i els problemes de resbaladicidad de la pintura aplicada en els passos de zebra amb diverses capes en alguns casos.

El projecte abasta quasi tots els carrers del nucli urbà i especialment els carrers de pendent elevat. La solució adoptada per a la millora dels passos de zebra consisteix en el fresat del paviment asfàltic fins a decapar les capes de pintura existents i posteriorment pintar les bandes dels passos amb pintura acrílica. A més s'aplicarà àrid antilliscant abans d'una segona capa de pintura.

Les obres es van adjudicar a la mercantil Tebaseñal per un import de 28.846 € i està previst que finalitzen en el termini de quatre setmanes. Els treballs s'han iniciat hui al carrer Capità Pérez Jordá, i continuaran en les avingudes Masnou i València fins al carrer Benidorm i continuaran en la plaça Colón i carrers Murillo i Benissa fins a completar tots els carrers del projecte.

La majoria de pintura dels passos per als vianants del municipi és acrílica i presenta un baix o nul nivell d'adhesivitat, que al costat de l'elevat pendent dels vials en alguns casos i els episodis d'humitat i pluges en uns altres, fan que augmenten els problemes de relliscades.