La IX edició de Fira Calp aposta per les tapes de qualitat

dijous, 18 Maig, 2017 - 15:00

La IX edició de Fira Calp, la fira de gastronomia del municipi, se celebrarà del 8 a l'11 de juny amb una clara aposta per la tapa de qualitat. Organitzada per l'Associació d'Hostaleria Sabor a Calpe i amb la col·laboració de les regidories de Comerç i Creama així com la de Turisme, la fira comptarà amb la participació de 18 restaurants, bars i cocteleries que oferiran les seues millors especialitats. Enguany, a més, tractaran de presentar tapes amb una preparació més elaborada.

 

Aquesta és una de les novetats d'aquesta pròxima edició que ha sigut presentada en roda de premsa per la regidora de Comerç i Creama, Ana Sala, acompanyada pel regidor de Turisme, Jan van Parijs, i el president de l'associació Sabor a Calp, Iván Such, i el vicepresident de l'associació, José Baydal.

 

Les tapes s'oferiran un any més a preus populars, a dos, tres i quatre euros, mentre que les begudes i gelats a un euro. Enguany es podrà pagar directament en diners en cada caseta o com en els últims anys es podrà fer mitjançant fitxes, a un euro la fitxa, si bé en la barra de begudes solament es podrà pagar en fitxes.

 

Com a novetat també destaca la celebració de dues demostracions culinàries, una de caràcter vegà a càrrec de la coach en alimentació nutritiva Sofia de Juan Sánchez, el dissabte 10 a les 17.30 hores i una altra el diumenge 11 a les 17.30 hores pel xef del restaurant Puerto Blanco Patrick Manguette. A més també tindrà lloc una demostració de com elaborar còctels que realitzarà un dels millors especialistes d'Europa, Pablo Melian el diumenge 11 a les 18 hores.

 

La fira comptarà amb un gran nombre d'actuacions a més d'animació infantil. Així el dijous 8 està prevista l'actuació de la banda calpina “The Ace Band”, divendres tindrà lloc l'actuació dels alumnes de l'Escola de ball “Salsa en Calpe” i de MacLucas Band, dissabte se celebrarà el concurs millor tapa “Sabor a Calp 2017” i actuarà Calp Salsea i diumenge ho farà la colla de Xirimiters el Carellot de Calp i se celebrarà el concurs millor còctel “Sabor a Calp”.

 

La regidora de Comerç Ana Sala ha agraït la implicació i l'esforç de l'associació de hostelers Sabor a Calpe per organitzar aquest esdeveniment que ha definit com “un aparador de la millor gastronomia local”. Iván Such, per la seua banda, ha assenyalat que l'objectiu d'aquesta fira és precisament realçar les especialitats culinàries calpines i que es convertisquen en un referent. El regidor de Turisme Jan van Parijs ha animat els hosteleros a què organitzen esdeveniments gastronòmics també en mesos de temporada mitjana – baixa per a reactivar el sector turístic.

 

La fira s'inaugurarà el dijous 8 de juny a les 19 hores i el seu horari serà de divendres a dissabte de 12 del matí a 1 hores i diumenge de 12 a 24 hores. Aquesta fira congrega a més de 15.000 visitants al llarg dels seus quatre dies.