Finalizta el camp de treball dels Banys de la Reina

Dilluns, 30 Juliol, 2018 - 07:45

Hui dilluns 30 de juliol finalitza el camp de treball dels Banys de la Reina, organitzat pel Institut Valencià de Joventut (IVAJ) en col·laboració amb l'Ajuntament de Calp. En ell han participat 23 voluntaris, d'entre 19 i 29 anys, procedents de diversos punts d'Espanya i d'altres països com Sèrbia, Turquia, França, Bèlgica o Rússia que han dut a terme tasques de manteniment i recuperació de l'entorn d'aquest enclavament arqueològic.

 

Des del passat 17 de juliol els voluntaris, baix la supervisió de la directora del camp, l'arqueòloga Alicia Luján, han dut a terme tasques d'esbrossament de la vegetació que poguera afectar a la conservació de les restes arqueològiques i de neteja de l'entorn. Autoritats locals han visitat l'enclavament per a acomiadar els joves i agrair-los la labor realitzada. El primer tinent d'alcalde Manolo Cabrera ha destacat la importància del treball que han dut a terme i els ha donat les gràcies per la seua aportació al patrimoni de Calp. També ha volgut agrair el treball d'Alicia Luján i la seua dedicació per recuperar aquest enclavament històric, un dels conjunts arqueològics en la seua categoria més rellevants de la Hispània Romana.

 

Per la seua banda, Alicia Luján ha lloat la implicació i l'esforç dels voluntaris en el treball realitzat i ha assenyalat que l'objectiu en aquests moments és aconseguir el manteniment i conservació del jaciment per a posteriorment donar a conèixer la seua importància i convertir-lo en un lloc visitable. A més de les tasques de conservació en els Banys de la Reina, els voluntaris han participat en activitats complementàries d'oci com gimcanes en el nucli antic o excursions al parc natural del Penyal d’Ifac o a les platges de Calp, entre altres llocs.