Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

La Casa de Cultura acull una exposició de bonsais del Club Bonsai Marina Alta

Dilluns, 7 Maig, 2018 - 14:15

Del 14 al 19 de maig la Casa de Cultura acollirà una exposició de bonsáis a càrrec del Club Bonsái Marina Alta, una exposició que pretén donar a conèixer aquesta tècnica mil·lenària de cultiu i cures d'espècies arbòries en miniatura. Per a saber una mica més d'aquest art i de la mostra, hem entrevistat al calpí Luis Clemente, membre de l'associació i un apassionat dels bonsáis.

 

-Què trobarà el públic que assistisca a aquesta exposició de bonsáis?.

-Luis Clemente: Es tracta d'una exposició d'entre 40 a 50 arbres, de diverses espècies encara que la majoria autòctons, són oliveres, magraners, figueres, garrofers, pins, etc. , es mostrarà una gran varietat d'arbres, tot acompanyat amb un conjunt d'ornamentació que cerca provocar una atmosfera de tranquil·litat i relax pròpia d'aquest art.

 

-Què és el Club Bonsái Marina Alta?

L.C.: Som un grup d'amics que tenen una afició comuna, el club es va fundar en 1995 per a consolidar les reunions d'un grup d'interessats a compartir experiències i aprofundir en els coneixements del cultiu i formació del bonsái. Està constituït per gent de tota la Marina, ens solem reunir a Xaló cada 15 dies.

 

-Què pot fer el que estiga interessat per aquesta afició?

L.C.: El que vulga aprendre pot acostar-se i posar-se en contacte amb el club, serà benvingut, es tracta d'anar aprenent de l'experiència dels altres, encara que en ocasions realitzem tallers vinculats a alguna exposició. Els aficionats als bonsáis intentem imitar a la naturalesa, hi ha espècies més fàcils per a iniciar-se i majoritàriament treballem amb espècies autòctones.

 

-Com va sorgir en tu aquesta afició?

L.C.: El món dels bonsáis sempre m'havia agradat però li tenia respecte, cercava una alternativa al treball, una afició que em permetera relaxar-me, em vaig acostar al club i em vaig enganxar des del principi. Fer bonsáis no és car, es requereixen materials i eines bàsiques però el que realment necessites és molta paciència. La cura d'un bonsái mai acaba, comences a treballar un arbre i vas coneixent diferents etapes d'aqueix exemplar, però són éssers vius que creixen i canvien, així que la seua cura no acaba mai.

 

-En una societat marcada per les presses, la falta de temps i l'estrès, té futur aquesta afició mil·lenària?

L.C.: Té futur, cada vegada més, perquè és una activitat que comporta reflexió, que exercita la paciència, arribes a casa estressat i l'arbre, que té el seu propi ritme, t'ensenya que cal tenir paciència. Al meu particularment em serveix molt per a relaxar-me. En la cultura japonesa es treballa molt la reflexió i la paciència.