La XXV EXFICALP commemora el 25 aniversari de l'agermanament de Calp amb El Puerto de Santa María

divendres, 27 Novembre, 2020 - 14:30

EXFICALP, la mostra filatèlica que cada desembre organitza l'Agrupació Filatèlica de Calp, arriba enguany a la seua 25a edició. I ho fa commemorant l'aniversari de l'agermanament de la ciutat del penyal amb la població gaditana d'El Puerto de Santa María del qual també se celebrarà un quart de segle. 

 

Per aquest motiu, EXFICALP 2020 comptarà íntegrament amb col·leccions provinents de filatelistes de la Societat Filatèlica “Guadalete” d'El Puerto de Santa María, alhora que es procedirà a realitzar, si la situació ho permet, l'agermanament entre totes dues entitats filatèliques. 

 

Segons l'Agrupació Filatèlica de Calp, les col·leccions participants compten totes elles amb “un bagatge filatèlic molt important, havent sigut totes elles guardonades en exposicions tant nacionals com internacionals”. 

 

Enguany s'ha volgut homenatjar els vincles que uneixen a Calp amb El Puerto de Santa María, dues localitats unides per un fort arrelament familiar i social, fruit de l'emigració que part de la població calpina va haver de realitzar a la recerca del manteniment familiar, i l'acolliment que la localitat gaditana va brindar a aquells calpins. 

 

L'agrupació ha sol·licitat també a Correus l'edició i emissió de divers material d'índole postal i filatèlic que commemore els llaços que uneixen a totes dues ciutats, i per això tant en la targeta prefranquejada que es posarà en circulació, com el segell que Correus ha editat, porta referències calpines i del Port. Per al disseny de la targeta s'ha comptat amb la col·laboració de Fotocrack i del fotògraf Francisco J. De Gea, que han cedit part de les imatges utilitzades, així com el Departament de Turisme de l'Ajuntament del Port de Santa María. 

 

A més de les col·leccions filatèliques exposades, EXFICALP 2020 comptarà amb un programa d'activitats, entre les quals destaquen una jornada d'intercanvi filatèlic prevista per al dimarts dia 8 de desembre o la visita guiada que es realitzarà al conegut com a “Camí de Postes” al seu pas per Calp, on es podrà veure el que queda del Camí “Reial” pel qual va transcórrer durant temps el correu entre Alacant i Dénia. 

 

Així mateix, junt amb l'exposició filatèlica a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell tindrà lloc també una mostra fotogràfica dels fotògrafs locals, Francisco J. De Gea Fernández i Pascal Guilloux, amb imatges d'un Calp desconegut i que formen part també de la programació d’EXFICALP 2020. 

 

D'altra banda, i com a col·laboració especial l'empresa EDIFIL S.A., editora d'una de les més prestigioses revistes filatèliques de parla hispana i de material per al col·leccionista, ha volgut ser present en aquesta nova edició de EXFICALP, com fa ininterrompudament des de fa anys. El material cedit s'oferirà als qui visiten l'exposició i s'interessen per conéixer aquest tipus de col·leccionisme. 

 

EXFICALP 2020 se celebrarà a la Sala d’Exposicions del Ajuntament Vell i podrà visitar-se del 4 de desembre al 29 de gener. Compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calp, a través la seua Regidoria de Cultura i la Regidoria de Turisme, i de l'Ajuntament d'El Puerto de Santa María. Aquest EXFICALP 2020 serà la primera activitat que la filatèlia calpina duga a terme per a celebrar l'any vinent el seu 25 aniversari.