El ple de l'Ajuntament de Calp aprova iniciar els tràmits per a un punt de trobada familiar

dimarts, 10 Març, 2020 - 09:45

El ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat iniciar els tràmits per a la creació d'un punt de trobada familiar. La proposta va ser presentada pel grup municipal Compromís i va ser secundada per tots els grups.

 

Els punts de trobada familiar són espais que faciliten l'intercanvi de menors quan hi ha processos de separació complicats o les mares dels quals són víctimes de violència de gènere. L'objectiu és que es puguen complir els règims de visita evitant situacions complicades ja que hi haurà professionals que facilitaran aquests intercanvis.

 

Aquesta proposta ja va ser planejada amb anterioritat per l'equip de govern a la Conselleria d'Igualtat però va ser denegada ja que existia aquest servei a Benissa. El tancament del punt de trobada de Benissa i el seu trasllat a Dénia vol ser aprofitat ara per a poder tornar a sol·licitar-lo.

 

En el ple també es va aprovar de manera definitiva el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible que serà el marc de referència en els pròxims anys de les actuacions que es duguen a terme en matèria de mobilitat a Calp.

 

Entre els objectius d'aquest pla de mobilitat estan contribuir a una major qualitat de vida de la ciutadania, així com una reducció de l'impacte ambiental del transport, un millor equilibre energètic i promoure un planejament urbanístic sostenible.

 

Entre les actuacions més importants que es posaran en marxa i que estan recollides en el pla de mobilitat estan la creació d'itineraris per als vianants, camins escolars segurs o incentivar l'ús de la bicicleta i el transport col·lectiu entre la ciutadania.

 

També es va aprovar per part de tots els grups municipals començar els tràmits per al Pla de Prevenció d'Incendis Forestals.

 

En l'ordre del dia també hi havia dues propostes per a commemorar el dia 8 de març com a Dia Internacional de la Dona sumant-se al lema de l'ONU “Sóc generació de la igualtat”. Les propostes van ser presentades per l'equip de govern i el grup municipal socialista i ambdues van ser aprovades.

 

El grup Compromís també va realitzar una proposta perquè l'Ajuntament de Calp forme part com a soci numerari de l'Associació Valenciana de Metereologia (AVAMET) així com per a la instal·lació de dues noves estacions meteorològiques en la localitat.

 

L'equip de govern va manifestar no estar d'acord que s'incloguera en l'exposició de motius d'aquesta moció la denominació de País Valencià i va proposar en la seua intervenció la seua substitució per la de Comunitat Valenciana. El PSOE va proposar la inclusió de totes dues denominacions i finalment la moció va ser aprovada.