El TSJ resol que Calp ha de pagar 116.0000 euros per l'expropiació del terreny del Ràfol davant els 2,3 milions d'euros que demanaven els propietaris

divendres, 13 Març, 2020 - 13:15

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha resolt que l'Ajuntament de Calp ha de pagar 116.280 euros per l'expropiació del terreny situat en la partida del Ràfol davant dels 2,3 milions que demanaven els propietaris. El TSJ considera que eixos terrenys es troben en sòl rústic, com defensava el consistori, davant del criteri dels propietaris que establien que era urbà.

 

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha qualificat aquesta sentència com “molt positiva” per a les arques municipals. “Aquesta sentència suposa una gran satisfacció per a mi. Hem defensat l'interés municipal. Ens hem estalviat més de dos milions d'euros”, ha assenyalat. I ha celebrat que el terreny, de 15.500 metres quadrats, siga ja propietat municipal, el qual haurà de ser destinat a infraetructures, tal com estableix la sentència.

 

Es posa així punt i final a més de 10 anys de litigi judicial entre l'Ajuntament i els propietaris que va començar en 2009 quan aquests van denunciar al consistori per haver ocupat els seus terrenys de manera il·legal i per la qual cosa que l'Ajuntament va ser condemnat a pagar quasi un milió d'euros.

 

A partir d'eixe moment l'Ajuntament va iniciar un procés d'expropiació en el qual cada part va fixar un valor del terreny diferent: l'Ajuntament el va taxar en 53.000 euros mentre que els propietaris, en 2.900.000 euros. El Jurat Provincial d'Expropiació va dictaminar que el valor del terreny se situava en 95.000 euros que juntament amb els interessos va ascendir a 121.000 euros, que l'Ajuntament ja va avançar als propietaris. No obstant això, al no estar aquests satisfets amb la decisió la van recórrer rebaixant la seua petició a 2.300.000 euros.

 

Ara el TSJ sentencia que cap de les parts té raó si bé fixa la quantitat de l'expropiació en 116.280 euros a la qual se sumaran els interessos pel que l'Ajuntament només haurà d'abonar 21.000 euros, la diferència amb el que ja va pagar als amos del terreny.