El temporal deixa greus destrosses a les platges i passejos marítims

Dilluns, 20 Gener, 2020 - 14:30

El temporal que està assotant el municipi en aquests moments deixa un balanç d'importants destrosses en platges i passejos, especialment a la platja de la Fossa on les ones han destrossat el muret del passeig marítim i han arribat fins a l'interior dels establiments comercials.

 

També la zona dels Basetes s'ha vist greument afectada pel fort onatge. A la platja de la Fossa l'aigua de la mar cobreix tota la zona d'arena i l'onatge ha derrocat els murets i arrossegat bancs, passarel·les i mobiliari urbà, la caseta d'informació turística ha quedat destrossada. Les brigades de Qualitat Urbana ja han iniciat els treballs de retirada d'enderrocs usant pales i camions i està previst que aquestes tasques continuen al llarg de tot el dia.

 

També la zona de la platja de l'Arenal s'ha vist afectada, encara que en menor mesura, s'ha produït el despreniment de pedres, ha caigut una palmera i l'aigua ocupa part de la zona d'arena.

 

Segons l'alcaldessa, Ana Sala, encara és ràpid per a quantificar els desperfectes que es preveen importants i ja està previst sol·licitar la declaració de zona catastròfica. A última hora del matí s'ha celebrat una reunió d'emergència per a establir les mesures d'actuació en les pròximes hores.

 

A més dels danys en els passejos marítims, s'han registrat nombrosos contratemps com el despreniments d'elements de façanes, la caiguda d'arbres, tendals, cartells publicitaris, sostres metalics i senyals de trànsit. També les instal·lacions esportives s'han vist afectades, en el Pavelló Domingo Crespo s'han després plaques de la coberta i en el Pavelló Ifach i la pista Blava s'ha filtrat aigua.

S'ha tancat al trànsit l'avinguda Juan Carlos I, entre les rotondes del carrer Xàbia i l'avinguda Jaume I, que dóna accés a la platja de la Fossa. A primera hora del matí també s'ha tancat les avingudes Generalitat Valenciana i Rumania però ja s'ha représ el trànsit en aquesta zona.

 

D'altra banda, l'Ajuntament i Creu Roja Calp ofereixen mantes, roba d'abric i menjar calent a les persones que ho necessiten, i la pròpia seu de Creu Roja acull a les persones que no disposen d'un lloc per a dormir. Ahir es van cancel·lar les classes en tots els centres educatius del municipi i hui s'està a l'espera de l'evolució metereológica per a per a decidir si es cancel·len o no les classes demà.